Wanneer het satellietsysteem dat het weer op aarde in bedwang houdt door een storing de aarde aanvalt moet de wetenschapper die het systeem bouwde een wereldwijde geostorm voorkomen.
Titre
Geostorm / directed by Dean Devlin ; written by Dean Devlin & Paul Guyot
Directeur
Dean Devlin
Acteur
Gerard Butler Jim Sturgess Abbie Cornish Ed Harris Andy Garcia
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Bros. Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
105 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans Ondertiteling: Frans, Nederlands, Deens, Fins, Noors, Spaans, Zweeds
EAN
5051889599814

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De rampenfilm 'Geostorm' is het regiedebuut van Dean Devlin, die eerder als schrijver-producent werkte aan onder anderen 'Independence day' en 'Godzilla'. Na een reeks natuurrampen hebben de wereldleiders een netwerk van satellieten laten bouwen die het weer op aarde in bedwang moeten houden. Wetenschapper Jake Lawson (Gerard Butler uit ‘London has fallen’) heeft het systeem met de naam Dutch boy (vernoemd naar Hansje Brinkers) gebouwd, maar is ontslagen wegens eigenmachtig optreden. Wanneer het systeem door een storing de aarde aanvalt met een koudegolf en een vuurstorm, moet Lawson toch weer in actie komen om de vernietiging van de aarde te voorkomen. De release van de film werd vier keer uitgesteld en zowel in de VS als in Europa kregen de recensenten hem niet van te voren te zien. Coen van Zwol (NRC 25-10-’17) schrijft achteraf dat de film vol cliché’s en houterige dialogen zit, en dat Butler niet geloofwaardig is. Een spektakelfilm voor de liefhebbers van films als 'Independence …Lire la suite

À propos de Dean Devlin

Dean Devlin est un acteur-producteur-scénariste américain né le 27 août 1962 à New York aux États-Unis. Il commença sa carrière d'acteur dans plusieurs séries télévisées comme Les Jours heureux ou Capitaine Furillo avant de commencer à tourner pour le cinéma. Il se tourne ensuite vers le rôle de producteur et de scénariste de films, en particulier pour Roland Emmerich.

Filmographie

Scénariste

  • 1983 : Les Jours heureux (1 épisode)
  • 1983 : Fame (1 épisode)
  • 1984 : Capitaine Furillo (2 épisodes)
  • 1986 : Class 89 (es) (3:15) de Larry Gross
  • 1985 : Superminds (1 épisode)…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions