Livre
Néerlandais
Een jongeman voorziet door zijn zesde zintuig een massaslachting en probeert deze uit alle macht te voorkomen.
Titre
De gave
Auteur
Dean Koontz
Traducteur
Lucien Duzee
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Odd Thomas
Édition
8
Éditeur
Amsterdam: Poema Pockets, 2011 | Autres éditions
384 p.
ISBN
9789021044880 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Odd Thomas, een 20-jarige kerel met een nogal ongewoon leven, heeft de opdracht gekregen van zijn zwaarlijvige vriend Little Ozzie om onderhavig verhaal op papier te zetten. Little Ozzie mag dan wel zes vingers aan zijn linkerhand hebben, Odd Thomas ziet de rusteloze doden en begrijpt wat ze hem duidelijk willen maken. De doden mogen dan zo stil zijn als het graf, maar Odd slaagt er meestal in om hun aanwijzingen te begrijpen en zo hun moordenaar te identificeren. Heel soms heeft hij voorspellende dromen, maar zonder tijdsaanduiding zijn die heel wat moeilijker te doorgronden. In het gewone dagelijkse leven woont en werkt Odd in Pico Mundo, een klein stadje in de Mojave-woestijn. Hij is aan de slag als snelbuffetkok en zijn vrije tijd brengt hij grotendeels door met zijn vriendin Stormy, de enige persoon die alles over zijn gave weet.

Het verhaal begint wanneer een overleden meisje aan hem verschijnt. Ze wijst hem haar moordenaar aan, en met behulp van de politie, en dan voora…Lire la suite
Odd Thomas, een jonge kok, heeft een zesde zintuig dat hij soms gebruikt om, samen met een politieman, misdaden te voorkomen of te ontrafelen. Hij kan de doden zien en begrijpt wat ze hem duidelijk willen maken. Maar hij heeft ook contact met mensen die nog niet lang dood zijn en ziet mysterieuze wezens rond toekomstige slachtoffers verschijnen. De komst van een vreemde man in het kleine stadje waar hij woont, doet bij hem alle bellen rinkelen. Bestsellerauteur Koontz gaat soms wel eens over de scheidslijn tussen wel en niet geloofwaardig, maar dit is zijn beste thriller sinds jaren. Sympathiek hoofdpersonage, boeiende nevenpersonages (een excentrieke schrijver, de plaatselijke politieagent, een nuchter vriendinnetje) en leuke, toevallige ontmoetingen met Elvis. Een strak verteld plot met een scheutje humor; onwaarschijnlijk spannend einde. Pocketeditie, zeer kleine druk. Vanaf ca. 17 jaar.

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous le joug de la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de susp…En lire plus sur Wikipedia