Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De lifter

Dean Koontz (auteur), Jan Mellema (traducteur)
Odd Thomas beschikt over de gave om doden te zien en te begrijpen wat ze zeggen. In een visioen ziet hij een tragedie gebeuren. Hij weet dat hij de enige is die het drama kan voorkomen maar beseft ook dat de moordenaar hem het zwijgen wil opleggen.
Titre
De lifter
Auteur
Dean Koontz
Traducteur
Jan Mellema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Deeply odd
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
351 p.
ISBN
9789024559565 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De lifter is een nieuw deel in de reeks memoires die Dean Koontz neerpent over het wedervaren van de paranormaal begaafde snelbuffetkok Odd Thomas. De kerel, nu 22, heeft er zich al lang bij neergelegd dat hij een beetje vreemd is. Hij heeft zichzelf en zijn gave geaccepteerd voor wat ze is en heeft ondervonden dat die gave hem regelmatig in moeilijkheden brengt. Dat wordt mee veroorzaakt door zijn ongebreidelde nieuwsgierigheid, die hem ondanks alles telkens in gevaarlijke situaties brengt. Odd Thomas is afkomstig uit het pittoreske woestijnstadje Pico Mundo, maar sinds de dood van zijn eeuwige geliefde Stormy Llewellyn is hij beginnen rondreizen. In het winkelcentrum van zijn thuisstadje vond er een schietpartij plaats, waarbij Odd Thomas heel wat mensen kon redden maar waarbij zijn geliefde het leven liet. Hij voelt zich enorm schuldig aan haar dood, hoewel hij er weinig aan kon doen.
Dat verhaal behoort echter tot zijn eerder verschenen memoires, net als het verhaal va…Lire la suite
Deel in een reeks rond Odd Thomas, de Amerikaanse twintiger die paranormaal begaafd is en geesten van overledenen kan zien. Als hij op weg is naar de stad, wordt Odd gepasseerd door een vrachtwagen; hij voelt dat er iets niet klopt. Op onderzoek uit wordt Odd bedreigd door de trucker en krijgt een visioen van een moord op drie kinderen, een moord die nog niet heeft plaatsgevonden. De trucker heeft hetzelfde visioen en realiseert zich dat Odd weet wat hij van plan is, hij probeert daarop Odd te vermoorden. Odd ontkomt en gaat achter de trucker aan om de moordpartij op de kinderen te voorkomen. Hij ontmoet Edie Fischer, een 86-jarige dame vol verrassingen, die een chauffeur nodig heeft, terwijl Odd een auto nodig heeft. Samen achtervolgen ze de trucker. De overleden Alfred Hitchcock helpt Odd. Spannend verhaal met bovennatuurlijke elementen, vlot geschreven, met humor. Van de Amerikaanse bestsellerauteur zijn tientallen boeken in het Nederlands vertaald. Het eerste deel van de tot nu to…Lire la suite

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de suspense et d'h…En lire plus sur Wikipedia