Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De miljardair

Dean Koontz (auteur), Jan Mellema (traducteur)
Odd Thomas, een paranormaal begaafde twintiger, is te gast op het landgoed van een miljardair als een vermoorde geest hem vraagt om haar eveneens gedode kind te helpen. Vanaf ca. 17 jaar.
Titre
De miljardair
Auteur
Dean Koontz
Traducteur
Jan Mellema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Odd apocalypse
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
383 p.
ISBN
9789024554560 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Odd Thomas en zijn reisgezel, de zwangere Annamaria, zijn uitgenodigd op het landgoed van een excentrieke miljardair Wolflaw. Het landgoed Roseland is een prachtig gelegen villa die wordt bewoond door de vreemde miljardair en zijn nog vreemdere bedienden. Het landgoed gaat prat op een kleurrijke geschiedenis, maar zoals Thomas al vlug zal ontdekken, herbergt het ook duistere geheimen. Thomas voelt zich er niet op zijn gemak en zou liefst vertrekken, maar Annamaria kan hem tegenhouden. Ze is ervan overtuigd dat Odd er met zijn bovennatuurlijke gave niet zomaar per ongeluk is terechtgekomen. Thomas heeft namelijk de gave om doden te zien die om een of andere reden nog niet naar de ‘andere wereld’ kunnen. Ze kunnen niet met hem praten, maar proberen hem via gebaren duidelijk te maken wat ze van hem verlangen.
Tijdens een wandeling op het landgoed ziet Odd de geest van een dode. Het is een mooie vrouw op een prachtig zwart paard. Ze probeert hem duidelijk te maken dat ze zijn hulp no…Lire la suite
Odd Thomas beschikt over een zesde zintuig waardoor hij doden kan zien, begrijpen en helpen. Als hij te gast is bij miljardair Wolflaw op diens vreemde landgoed Roseland, vraagt een vermoorde geest Odd Thomas om haar eveneens gedode kind te helpen. Als hij op onderzoek uitgaat, proberen vreemde wezens hem te vermoorden. Maar ook de miljardair blijkt ineens niet gediend te zijn van hem. De tijd blijkt letterlijk en figuurlijk een belangrijke rol te gaan spelen. Dit vijfde deel met Odd Thomas en zijn spookhond Boo in de hoofdrol is weer een soms onnavolgbaar, maar spannend verhaal vol horrorelementen, bovennatuurlijke zaken, moord en doodslag. De lezer moet over veel fantasie beschikken om de verhaalelementen te kunnen volgen, maar krijgt dan een boek dat boeit tot het gruwelijke slot. Het geheel is vlot geschreven, vaak luchtig door de droge humor van Odd Thomas, en bevat veel dialoog. Opvallend is het 3D-omslag waarop door draaien de lucht van kleur verandert en spookhond Boo al dan n…Lire la suite

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous le joug de la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de susp…En lire plus sur Wikipedia