Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De nachtmerrie

Dean Koontz (auteur)

De nachtmerrie

Dans la série:
Genre:
Een barkeeper wordt door een onbekende gedwongen om toekomstige slachtoffers van een moord te kiezen, waarbij het lijkt of hij zelf de dader is.
Titre
De nachtmerrie / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Velocity
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2008 | Autres éditions
332 p.
ISBN
9789021006895

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Billy Wiles is een barkeeper in het dorpje Vineyard Hills. De vaste klanten kletsen er graag over mensen die zijn vermoord door tuinkabouters, ontvoeringen door buitenaardse wezens en andere tijdverdrijvende, ongeloofwaardige maar onderhoudende onderwerpen.

Billy houdt van zijn job, maar niet zo veel dat hij ook nog na zijn werk blijft plakken. Lanny Olson is, net als zijn vader en eigenlijk tegen zijn zin, sheriff geworden. Lanny en Billy kunnen goed met elkaar overweg en slaan dan ook zo nu en dan een onderhoudend babbeltje. Die gesprekken zijn voor Billy de enige afwisseling tussen zijn werk en de bezoekjes aan zijn in het ziekenhuis verblijvende vrouw door. Die ligt reeds drie jaar en tien maanden in coma. Op een dag vindt Billy een stukje papier onder zijn ruitenwisser met een dreigende boodschap: "Als je niet met dit briefje naar de politie gaat en zorgt dat ze de zaak serieus nemen, zal ik een aantrekkelijke blonde onderwijzeres ergens in Napa County vermoorden. Als je w…Lire la suite
Billy Wiles werkt in een café en leidt een rustig leven totdat hij onder de ruitenwisser van zijn auto een briefje vindt. Binnen zes uur moet hij kiezen wie het slachtoffer zal worden van moord: een aantrekkelijke blonde onderwijzeres of een oudere vrouw die veel liefdadigheidswerk doet. Billy neemt zijn vriend en politieman Lanny Olsen in vertrouwen. Lanny denkt dat het een geintje is. Maar al spoedig blijkt dat het de moordenaar wel degelijk menens is, de onderwijzeres wordt vermoord. Een tweede boodschap volgt: moord op een ongetrouwde man of op de moeder van twee kinderen. Met zijn keuze spreekt Billy onwetend het doodvonnis over de ongetrouwde Lanny uit. Hij wordt tot meer vreselijke beslissingen gedwongen, bovendien ontdekt hij dat zijn belager belastende informatie over zijn verleden heeft en op de hoogte is van zijn comateuze verloofde. Billy besluit het heft in handen te nemen. Spannende thriller met citaten uit het werk van T.S. Eliot, een aantal bijzondere karakters en een …Lire la suite

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous le joug de la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de susp…En lire plus sur Wikipedia