Livre
Néerlandais

De ogen van de duisternis

Autre titre Ogen der duisternis en Ogen van angst

Dean Koontz (auteur), Jacques Meerman (traducteur)

De ogen van de duisternis

Autre titre Ogen der duisternis en Ogen van angst

Als een jonge vrouw bovennatuurlijke signalen krijgt van haar doodgewaande zoontje, gaat zij op levensgevaarlijk onderzoek uit.
Titre
De ogen van de duisternis
Autre titre
Ogen der duisternis en Ogen van angst
Auteur
Dean Koontz
Traducteur
Jacques Meerman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The eyes of darkness
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2020 | Autres éditions
283 p.
ISBN
9789044645897 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een sterk staaltje pandemiepaniekproza

Een thriller uit 1981 die melding maakt van het 'Wuhan-400-virus'? Geschiedsvervalsing!

De cover is omineus genoeg. Vrouw op de rug gezien. Nacht. Verlaten weg. En in de verte onheilszwanger maanlicht. Een thriller, ongetwijfeld: De ogen van de duisternis. Een tweede blik leert nog iets anders. Noem het een subliminale boodschap. Geraffineerd waart een vignet rond, bolletjes met zuignappen. Een stickertje spreekt: 'Voorspelde deze thriller de uitbraak van het coronavirus?' Perfecte marketing, maar zullen we nu het boek eens lezen?

De ogen van de duisternis is een (bovennatuurlijke) thriller van blockbusterauteur Dean Koontz. Van hem zie je altijd stapels boeken liggen op Amerikaanse vliegvelden: ruim honderd titels, meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Koontz is inmiddels 74, maar hij tikt in Zuid-Californië vrolijk door. Toch moet hij vreemd hebben opgekeken toen hij zich op Twitter het middelpunt wist van een heuse hype: Koontz die in The Eyes of Darkness het 'Wuhan-400-virus' opvoert. Complotdenkers kregen er geen genoeg van. CNN bemoeide zi…Lire la suite

Koontz (1945) heeft een vroege roman uit 1981 herschreven, verbeterd zegt hij zelf. Tina Evans rouwt om de dood van haar zoon Danny die samen met een groep andere jongens bij een busongeluk om het leven is gekomen. Maar dan beginnen er zich vreemde verschijnselen voor te doen, waaronder de tekst ‘niet dood’ op het schoolbord in zijn kamer. Tina raakt ervan overtuigd dat hij nog leeft, weet ook haar nieuwe vriend, de advocaat Eliot ervan te overtuigen en gaan samen op onderzoek. Maar dan beginnen de bedreigingen en pogingen hen om te brengen, wat bewijs is dat Danny’s lijk niet in de kist ligt op de begraafplaats. Een gevaarlijke speurtocht volgt. Ondanks verbeteringen is dit een zwakke thriller met onrealistische dialogen, psychologie van de koude grond en oppervlakkige personages. Spanning is ver te zoeken, de slechteriken en hun plannen zijn weinig overtuigend en de bovennatuurlijke aspecten, een handelsmerk van de schrijver, kunnen evenmin verrassen of overtuigen. Geschikt voor een…Lire la suite

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous le joug de la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de susp…En lire plus sur Wikipedia