Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Als het laatste boek van een beroemde auteur wordt afgekraakt door een belanghebbende criticus, beseft de schrijver al snel dat deze man zijn uitspraak dat zulke schrijvers van de aardbodem moeten verdwijnen wel erg letterlijk bedoelt.
Titre
Het oordeel
Auteur
Dean Koontz
Traducteur
Jan Mellema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Relentless
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Poema Pockets, 2012 | Autres éditions
383 p.
ISBN
9789021014425 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dean Koontz blijft een van de meest gelezen auteurs in het horrorgenre, al is wat de man schrijft eigenlijk al lang geen horror meer; zijn recentste boeken kan men immers beter catalogiseren als 'bovennatuurlijke thrillers'. Van Koontz weten we wat we kunnen verwachten. Zijn boeken zijn niet echt hoogvliegers en bevatten enkele steeds terugkerende elementen: de strijd tussen goed en kwaad, religie, een scheut al dan niet zieke humor, de onverwachte ommekeer in het leven van een gewone burger, de aanwezigheid van een hond die een belangrijke rol speelt in het verhaal... Erg is dat niet, want elke keer weer weet Koontz ons met spitse dialogen en een behendig opgevoerde spanning in zijn verhaal binnen te zuigen. Dat daarbij soms ongeloofwaardige, bovennatuurlijke zaken aan te pas komen, nemen we er graag bij. Dat is met zijn nieuwste werk, Het Oordeel, niet anders. Cullem Greenwich, bijnaam Cubby, is een gevierd schrijver die net zijn zesde roman uit heeft, getiteld One O' Cloc…Lire la suite
De beruchte literatuurcriticus Shearman Waxx heeft de romans van Cullen Greenwich nooit eerder gerecenseerd. Nu hij dat wel doet, boort hij Cullens boek de grond in. Ten onrechte, want de recensie bevat veel fouten. Laat los, adviseren Cullens vrouw Penny Boem en hun geniale zesjarige zoontje Milo. Het loopt compleet mis, als Cullen en Milo een ontmoeting hebben met Shearman Waxx in de toiletten van een restaurant. Waxx zegt maar een woord – verdoemd – waarna alles in een stroomversnelling komt. Eens te meer slaagt de veelschrijvende bestsellerauteur erin fans van 'psychopathische' thrillers honderden pagina’s lang aan zijn boek te kluisteren. Angstaanjagend, bedreigend, dodelijk, snel, waanzinnig, gruwelijk: al die begrippen kenmerken het verhaal en zijn inhoud. Dat het hechte, liefdevolle gezinnetje met hond sympathie wekt, biedt – samen met de snedige dialogen en de fijnbesnaarde humor – tegengewicht voor de gruwelen van het Kwaad. Ook de stilaan typerende deus ex machina ontbreekt…Lire la suite

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous le joug de la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de susp…En lire plus sur Wikipedia