Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een jongeman die zich alleen 's nachts op straat vertoont, ontmoet een gothic meisje dat jaren eerder is verkracht en nog steeds door haar verkrachter achterna wordt gezeten.
Titre
Onschuld
Auteur
Dean Koontz
Traducteur
Jan Mellema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Innocence
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
431 p.
ISBN
9789024562909 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Addison Goodheart leidt een allesbehalve gemakkelijk leven. Mensen vinden zijn verschijning zo weerzinwekkend dat ze spontaan in geweld uitbarsten. Noodgedwongen leeft hij daardoor in een bunker onder de stad en komt hij alleen 's avonds buiten om eten te halen of om plaatsen in de stad te bezoeken. Op een nachtelijke excursie naar de bibliotheek komt hij Gwyneth tegen, een achttienjarig gothicmeisje met een sociale fobie die het gemunt heeft op de man die haar vader vermoordde, waardoor ze zijn volgende doelwit is geworden. Doordat ze beiden buitengesloten zijn uit de maatschappij, vormen de twee al snel een band en Addison wil er dan ook alles aan doen om Gwyneth te helpen, er daarbij op lettend dat ze zijn ware gelaat nooit te zien krijgt. Hoe meer Addison zich inlaat met haar, hoe meer hij om haar begint te geven en hoe moeilijker het wordt om zichzelf te blijven verbergen, waardoor zijn voorheen zorgvuldig geplande verborgen leven overhoopgehaald wordt en hij ook gevaar loopt om …Lire la suite
Addison Goodheart is anders dan andere mensen en daarom leeft hij onder de stad, afgezonderd van een maatschappij die hem vanwege zijn uiterlijk heeft verstoten. 's Nachts trekt hij via de riolen en onderaardse gangen naar de openbare bibliotheek waar hij op een nacht Gwyneth ontmoet die net als hij buiten de maatschappij staat. Zij wordt achterna gezeten door een man die de kunstschatten van haar vader stiekem verkoopt. Addison en Gwyneth krijgen een hechte band met elkaar maar moeten een strijd leveren op leven en dood om te kunnen overleven. Weer een intrigerend fantasyverhaal vol bovennatuurlijke zaken, moord en doodslag van deze veelschrijver. In afwisselende hoofdstukken wordt het hoofdverhaal maar ook de geschiedenis van Addison verteld waardoor sympathie ontstaat voor zowel hem als het meisje. Het is een vlot en boeiend geschreven verhaal maar naarmate het einde nadert, bevat het steeds meer fantasyelementen waar je toch wat leeservaring op dit vlak voor moet hebben om het ein…Lire la suite

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de suspense et d'h…En lire plus sur Wikipedia