Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Tijd van leven

Dean Koontz (auteur)
Kort voor de geboorte van een baby spreekt diens grootvader vlak voor zijn dood een onheilsprofetie over het knaapje uit.
Titre
Tijd van leven / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Life expectancy
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2005
350 p.
ISBN
90-245-5175-7

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tijd van leven wordt door Koontz opgevat als een soort autobiografie. De verteller van het verhaal is Jimmy Tock, wiens leven we volgen vanaf zijn geboorte. Het boek is gesteld in de ik-vorm, waardoor we als lezer meteen weten dat, ondanks alle afschrikwekkende gebeurtenissen die in het boek aan bod zullen komen, de hoofdpersoon het overleeft. Koontz verwerkt het sprankje hoop, dat in de meerderheid van zijn meest recente boeken opduikt, van bij het begin in het verhaal. Ook het geloof van de schrijver in de immer triomferende liefde en de uiteindelijke overwinning van het goede op het kwade, zitten in het verhaal vervlochten.

Jimmy Tock wordt geboren op de avond dat zijn grootvader sterft. Op zijn sterfbed voorspelt de grootvader tien dingen over het verdere leven van zijn kleinzoon, waaronder vijf data in de toekomst. Jimmy's vader, Rudy Tock, noteerde ongelovig die vijf data. Rudy denkt al minder aan onzin als grootvader ook het precieze gewicht en de precieze lengte …Lire la suite
Jimmy Tock wordt geboren op het moment dat zijn opa sterft. Vlak voor zijn dood doet opa enkele opmerkelijke voorspellingen, onder meer dat zijn kleinzoon in zijn leven vijf vreselijke dagen zal meemaken, hij geeft hiervan zelfs de data. In het ziekenhuis waar Jimmy geboren wordt en opa sterft, is op dat moment ook een clown, Beezo genaamd, aanwezig. Zijn vrouw sterft bij de bevalling van hun zoon, Beezo schiet daarop een dokter en een verpleegster neer en vlucht met zijn pasgeboren baby. Later zullen deze Beezo en vooral zijn zoon in het leven van Jimmy een belangrijke rol spelen. In 1994, twintig jaar na de gebeurtenissen in het ziekenhuis, beginnen Jimmy en zijn familie zich zorgen te maken als de eerste van de door opa voorspelde data steeds dichterbij komt. Vlotgeschreven verhaal, een mix van horror en humor. De Amerikaanse bestsellerauteur (1945) schreef reeds een groot aantal succesvolle thrillers en horrorromans. www.deankoontz.com. Vrij kleine, ruim gezette druk.

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous le joug de la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de susp…En lire plus sur Wikipedia