Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Wie goed doet

Dean Koontz (auteur)
Een eenvoudige Amerikaanse steenhouwer, die wordt aangezien voor een huurmoordenaar, ontdekt dat het doelwit van de te plegen moord een jonge vrouw is.
Titre
Wie goed doet
Auteur
Dean Koontz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The good guy
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2007 | Autres éditions
352 p.
ISBN
9789024560202

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dean Koontz is al jarenlang een gevestigde naam in het horrorgenre. Zijn boeken vallen zelden tegen omdat zijn verhalen prima in elkaar steken, de stereotiepe horror overstijgen en voor een stevige scheut spanning en ontspanning zorgen. Koontz' succesvolle ingrediënten zijn verder de onderkoelde humor, de keuze om te sympathiseren met de underdog (meestal de modale mens), een virtuoze schrijfstijl zonder veel franjes en de kunst om de lezer steeds weer op het verkeerde been te zetten.

Deze keer is het hoofdpersonage Timothy 'Tim' Carrier, een metselaar, die alle muizenissen uit zijn niet beschreven verleden achter zich heeft gelaten en zich volledig op zijn werk heeft gestort. Uit het metselen haalt hij de nodige bevrediging om zich gelukkig te voelen. Op een doordeweekse avond geniet hij van een welverdiend biertje als een nerveuze man contact met hem zoekt. Op de vraag: "Bent u hem?", antwoordt Tim voor de grap positief, waarop de man een envelop over de bar schuift, terwijl…Lire la suite
Tim Carrier leidt een rustig leventje als metselaar in een Californisch stadje. Dan wordt hij in een bar benaderd door een man die hem aanziet voor een ander en hem 10.000 dollar geeft om een moord te plegen. Als vervolgens de moordenaar binnenkomt, ziet die Tim weer aan voor de opdrachtgever. Wat volgt, is een adembenemende jacht. Tim trekt zich het lot aan van het mogelijke slachtoffer, een aantrekkelijke jonge vrouw, die geen idee heeft waarom zij het doelwit is. De moordenaar weet hen steeds weer te vinden en blijkbaar heeft hij connecties in hoge regionen. De schrijver creëert geestige karakters en scherpe dialogen. De moordenaar is een figuur zonder enig gevoel, de hoofdpersoon een goede kerel met een veelbewogen verleden en ook de jonge vrouw verbergt veel tragiek uit haar jeugd. De ontknoping valt iets tegen, maar dat neemt niet weg dat het een van de betere romans van de schrijver is van de laatste jaren, met knappe wendingen in het plot en volop spanning. Vrij kleine druk.

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous le joug de la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de susp…En lire plus sur Wikipedia