Livre
Néerlandais

Piranha

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Waar moet je op letten als je een piranha als huisdier wilt hebben? Met informatie over de verschillende soorten en tips voor aanschaf, huisvesting, verzorging en gezondheid. Voorzien van kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Sujet
Piranha's
Titre
Piranha
Auteur
Deborah Chancellor
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Piranha
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2008
32 p. : ill.
ISBN
9789055663996
Placing suggestion
598.1 (SISO) Vissen - Schelpen - Schaaldieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit deel uit de nieuwe reeks ‘Bijzondere huisdieren’* gaat over het houden van piranha’s. In dertien hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina worden deze vissoort en de verzorging ervan besproken. De lezer krijgt informatie over welke soorten er zijn en hoe deze dieren zich gedragen, waar op te letten voordat de vissen worden aangeschaft, de keuze van het aquarium en de eisen die eraan gesteld worden, de aankoop van de vissen, de verzorging van deze bijtgrage dieren en van het aquarium. De tekst staat steeds in korte alinea’s met eigen kop verspreid over de pagina’s. Een groen informatiekader plus een kader met een aantal nuttige vragen met antwoorden zijn toegevoegd. Kleurenfoto’s begeleiden de tekst. De informatie is goed, maar erg algemeen. Voor precieze gegevens wordt verwezen naar het lezen van boeken, sites, handelaren en experts. Het boek is voor kinderen geschreven, maar met nadruk dat ouderen zullen moeten assisteren, daar de piranha een lastige vissoort is om te houde…Lire la suite

Piranha

Sommige kinderen willen eeen huisdier dat een beetje anders is. geen dier om te aaien, maar eentje dat er wat gevaarlijker uitziet. Maar deze dieren hebben dikwijls een aangepast onderkomen nodig dat veilig en prettig is voor het dier. In dit boek krijg je deskundig advies in verband met het aanschaffen van een piranha. Waar kan je piranha's kopen? Wat moet je allemaaal weten over hun gezondheid en voeding? Kan je ook een gevaarlijk huisdier veilig verzorgen? Heel veel vragen worden in dit boek beantwoord, maar je komt vooral veel te weten over de soorten piranha's. Heel overzichtelijk met mooie foto's en duidelijke bladschikking, zodat je dadelijk weet wat belangrijk is. Een onmisbaar boek voor jonge huisdierenbezitters. In deze reeks is er ook een boek over de slang, de salamander, de spin, de rat en de hagedis.