Livre
Néerlandais

Rat

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Waar moet je op letten als je een tamme rat als huisdier wilt hebben? Met informatie over de verschillende soorten en tips voor aanschaf, huisvesting, verzorging en gezondheid. Voorzien van kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Sujet
Ratten
Titre
Rat
Auteur
Deborah Chancellor
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Rat
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2008
32 p. : ill.
ISBN
9789055664016
Placing suggestion
598.93 (SISO) Knaagdieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit deel uit de nieuwe reeks ‘Bijzondere huisdieren’* gaat over het houden van tamme ratten. In dertien hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina worden dit dier en de verzorging ervan besproken. De lezer krijgt informatie over welke soorten er zijn en hoe deze dieren zich gedragen, waar op te letten voordat ze worden aangeschaft, hoe je ze oppakt, de huisvesting, de aankoop van de ratten, de verzorging en gezondheid. De tekst staat steeds in korte alinea’s met eigen kop verspreid over de pagina’s. Een gekleurd informatiekader en een kader met een aantal nuttige vragen met antwoorden zijn toegevoegd. Kleurenfoto’s begeleiden de tekst. De informatie is goed, maar erg algemeen. Voor verdere informatie wordt verwezen naar enige websites. Met woordenlijst en register. Voor echte liefhebbers van ca. 10 t/m 13 jaar.

Rat

Er zijn ratten en ratten. Tamme ratten en wilde ratten, en deze diertjes worden best niet met elkaar verward … In dit informatieve boek, dat deel uit maakt van de reeks 'Bijzondere huisdieren', wordt in verschillende hoofdstukken uitleg verschaft en advies gegeven aan iedereen die van plan is een bijzonder dier in huis te nemen (andere titels in deze reeks zijn o.a. Slang, Spin of Piranha). Het boek start met de verduidelijking wat ratten zijn, en het antwoord op de vraag waarin een tamme van een wilde rat verschilt. Vervolgens kom je te weten wat er zo leuk is aan een rat als huisdier, hoe en waar je een rat kan uitkiezen, hoe je je rat moet oppakken en vasthouden, waarom je best een paar ratten neemt, hoe je ze moet huisvesten en hoe je hun nestje moet onderhouden, wat er op hun menu staat, … Kortom: alles wat je moet weten over het houden van ratten. Elk hoofdstuk beslaat een dubbele pagina, bestaat uit korte stukjes tekst met duidelijke foto’s en eindigt telkens met een vraag- en …Lire la suite