Daar waar de rivierkreeften zingen

Autre titre Het moerasmeisje

Delia Owens (auteur), Mariëtte van Gelder (traducteur)

Daar waar de rivierkreeften zingen

Autre titre Het moerasmeisje

Als een jong meisje opgroeit in de moerassen van North Carolina blijkt het leven vol gevaren te zijn.
Titre
Daar waar de rivierkreeften zingen
Autre titre
Het moerasmeisje
Auteur
Delia Owens
Traducteur
Mariëtte van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Where the crawdads sing
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2022 | Autres éditions
381 p. : kaart
ISBN
9789044365641 (paperback) 9789044361650 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kya leidt, na verlaten te zijn door haar moeder en oudere broers, met haar gewelddadige vader een moeizaam bestaan in het moerasgebied van North Carolina. Het is Tate die haar leert lezen en schrijven; hij is de man van wie ze houdt, maar ook hij laat haar achter om te gaan studeren. Dan ziet Chase, de lokale badboy zijn kans schoon. Als hij dood in het moeras gevonden wordt, valt de verdenking op Kya. Gebeurtenissen in het leven van Kya worden afgewisseld met de vondst van Chase en het daarop volgende onderzoek en de rechtszaak. Het verloop van het verhaal is tamelijk voorspelbaar. De verwikkelingen rondom de rechtszaak worden breed uitgemeten, waardoor er weinig vaart in de roman zit. Herdruk van het romandebuut van de Amerikaanse schrijfster (1949) die bekend is om haar non-fictieboeken over Afrikaanse natuur. Eerder verschenen als 'Het moerasmeisje'. Winnaar British Book Awards - Pageturner 2021.

Tips

Daar waar de rivierkreeften zingen.

'Daar waar de rivierkreeften zingen' werd een jaar geleden al in Nederland uitgegeven onder de titel 'Het moerasmeisje', deed toen niet veel en krijgt nu een herkansing onder een letterlijke vertaling van de oorspronkelijke Amerikaanse titel: 'Where the Crawdads Sing'.

Vooralsnog met succes, die heruitgave, want het boek sloop vorige week CPNB's bestsellerlijst binnen. In Amerika is dit moordmysterie annex coming-of-age drama annex liefdesverhaal al breed omarmd: 4,5 miljoen exemplaren verkocht, 33 weken nummer 1, de filmrechten gekocht door actrice/producente Reese Witherspoon.

Een verrassend succes voor 'wildlife' bioloog Delia Owens die met 'Rivierkreeften' debuteert op haar zeventigste, en eerder alleen memoirs schreef, met haar toenmalige man Mark Owens, over hun leven tussen de olifanten in Botswana en Zambia. Daarna woonde Owens lang in Idaho, vlakbij de grens van Canada, nu woont ze in de bergen van North Carolina, waar ze ook haar roman situeerde. De kleine K…Lire la suite

À propos de Delia Owens

Delia Owens est une écrivaine et zoologiste américaine née en 1949.

Son premier roman, Where the Crawdads Sing, a dominé le New York Times Fiction Best Sellers de 2019 pendant 25 semaines non consécutives. Le livre a figuré sur la New York Times Best Seller list pendant plus d'un an,. Il est paru en France en 2020 sous le titre Là où chantent les écrevisses et a été adapté au cinéma en 2022,.

Œuvre

Non-fiction

  • Le cri du Kalahari : Sur les dernières terres inviolées d'Afrique, Robert Laffont, 1986 (ISBN 9782221047545)
  • () Th…En lire plus sur Wikipedia