Livre
Néerlandais

Egyptische mummies : mensen uit een ver verleden

Delia Pemberton (auteur)

Egyptische mummies : mensen uit een ver verleden

Public cible:
9-11 ans et plus
Verteld wordt hoe in het oude Egypte gestorven mensen en dieren werden gemummificeerd en hoe de mensen toen leefden. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Egyptische mummies : mensen uit een ver verleden
Auteur
Delia Pemberton
Langue
Néerlandais
Titre original
Egyptian mummies
Éditeur
Harmelen: Corona, 2001
47 p. : ill.
ISBN
90-5495-450-7
Placing suggestion
922.1 (SISO) Het Oude Egypte (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De mummies van het Oude Egypte hebben mensen al eeuwenlang gefascineerd. Iedereen heeft wel eens gehoord van 'de vloek van de mummie' of heeft wel eens gehuiverd bij een mummie die tot leven komt in een horrorfilm. Omdat mummies zo oud zijn, is het moeilijk voor te stellen dat ze eens mensen waren met een baan, een gezin, met vrienden en huisdieren. Toch vertellen mummies ons heel wat over het leven van de mensen die ze eens waren. De manier waarop de Egyptenaren hun doden voorbereidden op het leven in het hiernamaals, vertelt ons een hoop over hun religie.

In Egyptische mummies maakt de lezer kennis met zeven mummies uit verschillende tijdperken van de Egyptische geschiedenis: Ginger, een prehistorische landbouwer; Ankhef, een ambtenaar uit het Middenrijk; Katebet, een rijke dame uit het Nieuwe Rijk; een adellijke dame uit Thebe; Hornedjitef, een priester van Amon; een heilige Ibis en tenslotte een schooljongen uit de Romeinse tijd.

In erg begrijpelijke taal wor…Lire la suite
Informatief, rijk geïllustreerd jeugdboek over mummies en mummificatie in het oude Egypte. Met specifieke Egyptische mummies uit het Brits Museum als uitgangspunt komen ook meer algemene onderwerpen aan bod, zoals de godsdienst en het dagelijks leven. Doordat van deze overledenen de namen bekend zijn en de tijd waarin zij leefden, wordt ook een beeld gegeven van de historische ontwikkeling in het oude Egypte en tegelijk van levens van individuele mensen. Het gaat hier om een publicatie van het Brits Museum en dat is aan de hoge kwaliteit te merken. Hierdoor is het boek een zeer geschikte aanvulling temidden van de inmiddels uitgebreide reeks publicaties over het oude Egypte bestemd voor de jeugd. Interessant illustratiemateriaal in kleur met goede toelichting. Met verklarende woordenlijst en register. Vanaf ca. 11 jaar.