Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De dieren in mij : gedichten

De dieren in mij : gedichten

"Ik probeer te schrijven zoals Tom Waits zou schrijven, moest hij een Belgische vrouw zijn met het Nederlands als moedertaal, een Belgische vrouw met kleptomanische neigingen, pernicieuze therapeuten, perverse buren, een moeder als nemesis, een graatmager lijf en een dubieuze grijns. Om maar te zwijgen van haar fabelzucht."
Titre
De dieren in mij : gedichten
Auteur
Delphine Lecompte 1978-
Langue
Néerlandais
Édition
3
Éditeur
Utrecht: De Contrabas, 2010 | Autres éditions
48 p.
ISBN
9789079432172 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 25 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Vlaamse dichteres Delphine Lecompte (1978) kreeg voor deze bundel eerder dit jaar de C.Buddingh-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. De beste karakteristiek van haar gedichten heeft zij zelf gegeven: 'grotesk, magisch, misnoegd, misantropisch, psychotisch, onheilspellend, wrang. Een poging om mijn angsten te bezweren []'. Opmerkelijk is de verdeling van haar meeste gedichten in drie strofen, die elk uit een doorlopend zinsverband bestaan. Ze schrijft poëzie die het niet van de vierkante millimeter moet hebben, maar van de dwingende toon: ('Nacht in de straat') 'Ik heb de constellaties gemist vannacht / het zat zo: ik was dronken / van nostalgie en goedkope rum / en ook wel van onverklaarbare vreugde / de wetenschap zal er wel een verklaring voor hebben.' Dat hier veel bezworen moet worden, blijkt uit alles: 'Ik was te lang in mijn hoofd gebleven / ik kwam spoken tegen / ze leken op jou en daarna op mijn moeder' of 'Soms denk ik dat ik dood ben / en ik ben de enige di…Lire la suite

À propos de Delphine Lecompte

Delphine Lecompte, née le 22 janvier 1978 à Gand (Belgique), est une poétesse flamande.

En 2010, elle remporte le prix C. Buddingh pour son premier recueil de poésie De dieren in mij. L’année suivante, elle reçoit le prix de littérature de la province de Flandre-Occidentale pour ses débuts.

Biographie

Publications