Livre
Néerlandais

De vrouw in de spiegel

Dennis Lehane (auteur), Bert Meelker (traducteur)
De zoektocht van een vrouw naar de identiteit van haar vader en de onverwachte wending in haar leven na haar tweede huwelijk.
Titre
De vrouw in de spiegel
Auteur
Dennis Lehane
Traducteur
Bert Meelker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Since we fell
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2018
396 p.
ISBN
9789026336263 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Die dinsdag in mei

Thriller. Getroebleerde vrouwen met een complex verleden: het lijkt niet het kopje thee van Dennis Lehane.

Dennis Lehane (1965) is een grootmeester van het moderne misdaadverhaal. Hij schreef prachtige misdaadromans als Mystic river, Shutter island, Live by night en Gone baby gone, die ook succesvol verfilmd werden, en werkte mee aan uitstekende tv-series als The wire en Boardwalk empire. Hij tekende ook voor het scenario van The drop, een film die geregisseerd werd door Michael R. Roskam.

In zijn nieuwste , De vrouw in de spiegel, lijkt het of Lehane meesurft op het succes van domestic noir thrillers als Gone girl en Het meisje in de trein, waarin getroebleerde vrouwen en hun complexe relaties centraal staan.

Het leven van tv-journaliste Rachel Childs wordt overschaduwd door haar pleinvrees en het feit dat ze niet weet wie haar vader is. Ze was op weg om een landelijk bekende tv-persoonlijkheid te worden toen ze tijdens een reportage over een aardbeving in Haïti live de pedalen verloor. Zelf praat ze over haar 'meltdown'. Ze w…Lire la suite

Hoofdpersoon Rachel groeit op bij haar alleenstaande moeder, een zelfhulpboekenschrijfster die er een soort sport van maakt om Rachel de identiteit van haar vader te onthouden. De lezer volgt fragmentarisch Rachels jeugd, haar obsessieve zoektocht naar de onbekende vader, haar werk als journaliste bij een Boston tv-station, haar breakdown na de aardbeving in Haïti en haar eerste huwelijk. Net als de lezer zich gaat afvragen waar dit verhaal (tot nu toe geen thriller) heengaat, begint, in deel twee van het verhaal en met Rachels tweede huwelijk, het thrillerelement in het verhaal te sluipen. Vanaf dan neemt het verhaal een heel andere wending en bouwt de spanning zich op. Het eerste gedeelte van het verhaal krijgt meer zin en het boek is niet meer weg te leggen. Rachel is mooi neergezet, het verhaal is boeiend en in het tweede gedeelte zeer spannend. Toch maakt die tweedeling het qua structuur zwakker dan Lehanes meeste werk. Dit is niet het soort hard-boiled thriller waarmee Lehane be…Lire la suite

À propos de Dennis Lehane

Dennis Lehane, né le 4 août 1965 dans le quartier de Dorchester à Boston, est un écrivain américain d'origine irlandaise, auteur de romans policiers.

Ses romans ont inspiré de nombreux films dont Mystic River (2003) de Clint Eastwood, avec Kevin Bacon, Sean Penn et Tim Robbins, Gone Baby Gone (2007) de Ben Affleck, avec son frère Casey Affleck dans le rôle du personnage principal, et Shutter Island (2010) de Martin Scorsese, avec Leonardo DiCaprio.

Biographie

Après des études à Boston, Dennis Lehane part à l'université internationale de Floride pour étudier l'écriture créative. Il vit de métiers divers — livreur, libraire, chauffeur — tout en écrivant son premier roman, Un dernier verre avant la guerre, publié en 1994. C'est également un ancien éducateur qui travaillait dans le secteur de l'enfance maltra…En lire plus sur Wikipedia