Als een barkeeper in Boston een mishandelde pup vindt en zich over het beestje ontfermt, heeft dat gevolgen die hij niet kan voorzien.
Titre
Het loket
Auteur
Dennis Lehane
Traducteur
Bert Meelker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The drop
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2014
166 p.
Note
Bewerking van het in 2009 verschenen kortverhaal Animal Rescue
ISBN
9789026329685 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bob Saginowski is barkeeper in bar 'Cousin Marv’s' in Boston. Marv, die ook echt zijn neef is, is alleen nog in naam eigenaar, de echte bazen zijn Tsjetsjeense gangsters die de bar gebruiken als loket om er hun geld uit louche activiteiten te stallen tot het later wordt weggesluisd. Bob denkt er niet veel over na, doet zijn werk. Veel verandert als hij in een afvalcontainer een halfdode, mishandelde pitbull-pup vindt en meeneemt. Zo raakt hij aan de praat met de letterlijk en figuurlijk door het leven getekende Nadia en hecht zich aan de pup die hij Rochus noemt. Maar dan komt eigenaar Eric Deeds, verdacht van moord op de al jaren vermiste Rickie Whelan, de hond die hij wegdeed opeisen en wil geld zien. Van de Amerikaan (1965) verschenen tien romans, waarvan er drie werden verfilmd. Hij herschreef zijn verhaal ‘Animal rescue’ tot scenario voor de verfilming getiteld 'The drop'. Dat scenario herschreef hij tot deze, nu goed in het Nederlands vertaalde thriller. Die is kort, maar heel s…Lire la suite

À propos de Dennis Lehane

Dennis Lehane, né le 4 août 1965 dans le quartier de Dorchester à Boston, est un écrivain américain d'origine irlandaise, auteur de romans policiers.

Ses romans ont inspiré de nombreux films dont Mystic River (2003) de Clint Eastwood, avec Kevin Bacon, Sean Penn et Tim Robbins, Gone Baby Gone (2007) de Ben Affleck, avec son frère Casey Affleck dans le rôle du personnage principal, et Shutter Island (2010) de Martin Scorsese, avec Leonardo DiCaprio.

Biographie

Après des études à Boston, Dennis Lehane part à l'université internationale de Floride pour étudier l'écriture créative. Il vit de métiers divers — livreur, libraire, chauffeur — tout en écrivant son premier roman, Un dernier verre avant la guerre, publié en 1994. C'est également un ancien éducateur qui travaillait dans le secteur de l'enfance maltra…En lire plus sur Wikipedia