Livre
Néerlandais

Verloren wereld

Dennis Lehane (auteur), Bert Meelker (traducteur)
Een voormalige topgangster hoort dat er een contract op zijn naam staat en doet er alles aan om uit te vinden wie en waarom.
Titre
Verloren wereld
Auteur
Dennis Lehane
Traducteur
Bert Meelker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
World gone by
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2015
284 p.
ISBN
9789026331350 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kleine vuile oorlog

Waarom zou een gevierd misdaadschrijver een klassiek maffiadrama schrijven, een haast uitgemolken genre? Omdat hij een heel goede schrijver is en verhalen over misdaad en familiebanden universeel zijn. Lees Verloren wereld van Dennis Lehane.

Dennis Lehane (1965) behoort, samen met Michael Connelly, George Pelecanos en Jess Walter, tot de top van de hedendaagse Amerikaanse misdaadliteratuur. Boeken van hem worden verfilmd, hij schreef mee aan scenario's voor de maffiareeks Boardwalk empire en The wire. Zijn eerste eigen filmscenario The drop werd in Hollywood verfilmd door Michaël R. Roskam, de Vlaamse regisseur van Rundskop. Zijn jongste reeks is opgebouwd rond het intrigerende personage Joe Coughlin, de zoon van een New Yorkse flik die voor een leven in de misdaad kiest.Verloren wereld is het perfect zelfstandig te lezen derde deel in die reeks na het briljante De infiltrant en Nachtleven, dat op dit moment door Ben Affleck wordt verfilmd.

Joe Coughlin is beland in Florida, waar hij de 'consigliere' is geworden van de maffiabaas Dion Bartolo. Het Italiaanse woord consigliere betekent letterlijk raadgever. Hij is de rechterhand van de peetvader, een man die vaak advocaat is en zich dus niet zozeer met het vuile w…Lire la suite

Dit zelfstandig te lezen vervolg op 'Nachtleven' pikt de avonturen van gangster Joe Coughlin zeven jaar later weer op. Het is 1943 en Joe woont met zijn inmiddels negenjarige zoontje nog steeds in Tampa, Florida. Hij is een succesrijk zakenman en weldoener geworden, maar daarnaast ook raadsman van een van de grote maffiafamilies. Gerespecteerd door iedereen dus, maar – blijkt al gauw – niet geliefd bij iedereen. Hij wordt gewaarschuwd dat er een huurmoordenaar achter hem aan zit, maar wie of waarom weet hij niet. Joe, wiens vrouw, de moeder van zijn zoontje, jaren geleden omkwam bij een eerdere moordaanslag op hem, zet alles op alles om er achter te komen wie het op hem voorzien heeft en waarom. Uitstekende, harde psychologische misdaadroman met een redelijke plot, fraaie dialogen en een mooi neergezette hoofdpersoon voor wie de lezer sympathie opvat, gangster of niet. Lehane (1956) heeft zijn sporen verdiend in het hard-boiled thrillergenre dat de traditie voortzet van schrijvers al…Lire la suite

À propos de Dennis Lehane

Dennis Lehane, né le 4 août 1965 dans le quartier de Dorchester à Boston, est un écrivain américain d'origine irlandaise, auteur de romans policiers.

Ses romans ont inspiré de nombreux films dont Mystic River (2003) de Clint Eastwood, avec Kevin Bacon, Sean Penn et Tim Robbins, Gone Baby Gone (2007) de Ben Affleck, avec son frère Casey Affleck dans le rôle du personnage principal, et Shutter Island (2010) de Martin Scorsese, avec Leonardo DiCaprio.

Biographie

Après des études à Boston, Dennis Lehane part à l'université internationale de Floride pour étudier l'écriture créative. Il vit de métiers divers — livreur, libraire, chauffeur — tout en écrivant son premier roman, Un dernier verre avant la guerre, publié en 1994. C'est également un ancien éducateur qui travaillait dans le secteur de l'enfance maltra…En lire plus sur Wikipedia