Inspecteur Bennie Griessel leidt in Kaapstad het onderzoek naar de z.g.n. 'assegaaiman', die met dit wrede wapen een serie kinderverkrachters naar de andere wereld heeft geholpen.
Titre
Duivelspiek
Auteur
Deon Meyer
Traducteur
Ingrid Glorie
Langue
Néerlandais
Langue originale
Afrikaans
Titre original
Infanta
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, 2017 | Autres éditions
480 p.
ISBN
9789400508071 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als thrillerauteur heeft Deon Meyer terecht naam gemaakt ver buiten de grenzen van zijn geboorteland Zuid-Afrika. Telkens weer slaagt hij erin zijn verhalen niet alleen een beklijvende spanningskracht mee te geven, maar die ook te laten uitgroeien tot een indringende analyse van de maatschappelijke problemen waar zijn land mee geconfronteerd wordt. Het kader voor De Artemis affaire is de manier waarop kinderen in zijn land het slachtoffer worden van verkrachtingen en moord.

Alles begint bij een vrij toevallige gebeurtenis: Pakamile, de adoptiefzoon van Tobela, wordt door een verdwaalde kogel geraakt bij een brutale overval op een pompstation. Tobela, die eerder al zijn vrouw Myriam is verloren, werpt zich op als de man die het onrecht dat kinderen is aangedaan, wil wreken. Waar ook in zijn land een kindermoordenaar wordt gesignaleerd, Tobela gaat er op af en doodt de schuldige met zijn assegaai, een soort houten werpspies. Een soort rituele moorden dus, die snel bekend …Lire la suite
Thobela, een vroegere vrijheidsstrijder, ziet zijn zoon vermoord worden en besluit het recht in eigen handen te nemen. Hij is ontsteld over het gigantisch seksuele en fysieke misbruik van kinderen en begint mensen te doden die dergelijke daden op hun geweten hebben. Inspecteur van politie Bennie Griessel - een alcoholist die aan het afkicken is - doet onderzoek naar deze brute seriemoordenaar. Een knap gecomponeerde, psychologische misdaadroman. Een gecompliceerd plot leidt naar een ingenieuze ontknoping, waarin alle verhaallijnen kundig worden samengebracht. Uitstekende karakter- en sfeertekening. Veel actie en spannend tot het einde toe. Een verhaal dat men in een adem uitleest.

À propos de Deon Meyer

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel

Deon Meyer, né le 4 juillet 1958 à Paarl, est un scénariste, réalisateur et auteur de roman policier originaire d'Afrique du Sud. Il écrit en afrikaans.

Biographie

Deon Meyer passe son enfance à Klerksdorp, dans la province du Nord-Ouest, région des mines d'or. Il fait ses études à l'université de Potchefstroom, avant de travailler comme journaliste pour Die Volksblad, quotidien afrikaner de Bloemfontein. Il est ensuite correspondant de presse, puis rédacteur en publicité.

Son premier roman paraît en 1994, mais il n'est pas traduit en anglais. Ses œuvres suivantes sont traduites dans plusieurs langues. Elles reflètent la diversité culturelle de l'Afrique du Sud contemporaine, ses tensions et ses efforts pour vaincre le sous-développement. Publié en afrikaans[pas clair]…En lire plus sur Wikipedia