Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Europees realisme : voor een Europa van natiestaten

Derk Jan Eppink (auteur), Thierry Baudet (auteur de l'introduction)

Europees realisme : voor een Europa van natiestaten

Kritische analyse van de politiek van de Europese Unie door de Europese lijsttrekker van Forum voor Democratie.
Sujet
EU
Titre
Europees realisme : voor een Europa van natiestaten
Auteur
Derk Jan Eppink 1958-
Auteur de l'introduction
Thierry Baudet
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2019
172 p., [8] p. foto's
ISBN
9789044641691 (paperback)
Placing suggestion
339.5 (SISO) Overheid ; Europese Unie (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 12 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Journalist en politicus Derk Jan Eppink (1958) was onder andere betrokken bij de PvdA, de VVD en de Belgische Lijst Dedecker. Nu, in 2019, is hij lijsttrekker voor Forum van Democratie bij de Europese Verkiezingen. In dit boek, met een voorwoord van Thierry Baudet, ontvouwt Eppink zijn opvallend negatieve visie op de Europese Unie. Hij start bijna autobiografisch met een pronkzuchtige beschrijving van zijn carrière, om te vervolgen met een opportunistische blik op het Europarlement. Na te hebben afgerekend met Guy Verhofstadt en andere tegenpolen als Timmermans en Juncker, verbindt hij conclusies aan zijn aanwezige politieke feitenkennis, die soms fantasievol overkomen of waarvan de correctheid discutabel is. Zo stelt hij dat het beleid van de ECB ervoor heeft gezorgd dat 'spaarders en gepensioneerden in de eurozone hun geld hebben zien wegsmelten'. Even verder heeft hij het over 'mijn Amerikaans publiek', waarbij kan worden afgevraagd of hij nog wel met de voeten op de grond staat. D…Lire la suite

À propos de Derk Jan Eppink

CC BY-SA 3.0 - Image by Andy Mabbett

Derk Jan Eppink, né le 7 novembre 1958 à Steenderen, est un journaliste, éditorialiste, écrivain et homme politique néerlandais. Il siège au Parlement européen depuis le 2 juillet 2019 au nom du Forum pour la démocratie (FvD).

Biographie

Carrière dans le journalisme

Eppink étudie le droit international public et les relations internationales à l'université libre d'Amsterdam. Il travaille en premier lieu comme assistant parlementaire au Parlement européen puis pour le journal néerlandais NRC Handelsblad, qui l'envoie en tant que correspondant en Afrique du Sud puis en Pologne.

En 1999, il entre au ca…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions