Hulpverleenster Grace en haar partner Mason zien hun werk als een roeping. Mason is opgegroeid in een warm gezin bij adoptieouders en wil de tieners net zo'n fijne jeugd geven, terwijl Grace ze wil beschermen tegen wat haar zelf overkwam. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Short term 12 / written and dir. by Destin Cretton
Directeur
Destin Cretton
Compositeur
Joel P. West
Acteur
Brie Larson John Gallagher (jr.) Kaitlyn Dever Rami Malek Keith Stanfield
Langue
Anglais
Éditeur
RiL, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
93 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
ISBN
9789461872890
mooov

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaans drama uit 2013 van Destin Cretton over de crisisopvang van tieners. Hulpverleenster Grace probeert tieners aan het praten te krijgen, maar zij is zelf heel gesloten. Net als haar partner en collega Mason ziet zij haar werk als een roeping. Mason is opgegroeid in een warm gezin bij adoptieouders en wil de tieners net zo'n fijne jeugd geven, maar Grace wil ze beschermen tegen wat haar zelf overkwam. Als zich een boos meisje meldt in wie ze zich herkent, dreigt dat zich tegen haar te keren. Coen van Zwol (NRC 16-10-'13) geeft 4 (van 5) bolletjes: ''Short term 12' schuwt geen kunstgreep om de kijker een documentair gevoel te geven: onvaste camera, gruizige beelden, ongepolijst geluid. Maar dat hij zo goed slaagt, ligt eerder aan de goede smaak van Cretton, die de emotie in dit voorspelbare, maar strakke script over hulpverlener en cliënt die elkaar genezen nooit in vals sentiment laat ontaarden.' Ook Eric Koch (Telegraaf 17-10-'13) geeft 4 (van 5) sterren: (...) een levendige f…Lire la suite

À propos de Destin Cretton

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Destin Daniel Cretton est un réalisateur, producteur, monteur et scénariste américain né le 23 novembre 1978 à Haiku à Hawaï.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 2002 : Longbranch: A Suburban Parable
  • 2006 : Bartholomew's Song
  • 2006 : Drakmar: A Vassal's Journey
  • 2007 : Deacon's Mondays
  • 2012 : I Am Not a Hipster
  • 2013 : States of Grace (Short Term 12)
  • 2016 : Scenes for Minors
  • 2017 : Le Château de verre (The Glass Castle)
  • 2019 : La Voie de la justice (Just Mercy)
  • 2021 : Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (en développement)
En lire plus sur Wikipedia