Livre
Néerlandais
Na twintig jaar besluit een vrouwelijke arts voor de derde keer de mogelijkheid om in de tijd terug te reizen te benutten om in de periode van de Schotse Opstand haar minnaar te gaan zoeken.
Titre
De verre kust
Auteur
Diana Gabaldon
Traducteur
Annemarie Lodewijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Voyager
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2017 | Autres éditions
816 p.
ISBN
9789022569672 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In De reiziger ging Claire door een magische kring van stenen tweehonderd jaar terug in het verleden van Schotland en in Terugkeer naar Inverness keerde ze naar onze tijd terug. In de tussenliggende periode vond ze haar grote liefde Jamie en was zij betrokken bij de strijd van de Schotten tegen de Engelsen.

Dit derde deel begint meer dan twintig jaar later. Aanvankelijk springt het heen en weer tussen het leven van Jamie in de 18de eeuw en dat van Claire in de 20ste. Zij is er pas onlangs achter gekomen dat Jamie niet is gestorven in de slag bij Culloden en probeert samen met haar inmiddels volwassen dochter, het kind van Jamie, en een bevriende historicus te ontdekken wat er met Jamie is gebeurd. Gedurende die zoektocht komen de gebeurtenissen uit haar eigen leven als flashbacks voorbij. Wanneer zij hebben bepaald waar Jamie zich twintig jaar na hun scheiding bevindt, gaat Claire voor de derde keer door de magische stenen, nu om voorgoed bij haar geliefde te blij…Lire la suite
Zelfstandig te lezen vervolg op 'Terugkeer naar Inverness' * waarin een Engelse vrouw in 1968 besluit weer door de magische cirkel in de Schotse Hooglanden te stappen om zich bij haar echtgenoot - een Schot met wie zij in 1743 gehuwd is - te voegen. Na een stormachtige hereniging beleven zij vele avonturen en weten uiteindelijk na een verschrikkelijke zeereis de Amerikaanse staat Georgia te bereiken. Een prachtige historische roman, waarin spanning en romantisch avontuur kundig met elkaar verweven zijn. De uitstekende karakter- en milieutekening maken het tot zeer boeiende lectuur. Vertelkunst van het hoogste niveau! Nieuw omslag. Kleine druk.

À propos de Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Diana Gabaldon, née le 11 janvier 1952 à Flagstaff en Arizona, est une romancière américaine d'origine mexicaine et anglaise.

Elle a écrit la série populaire Outlander. Ses romans sont assez difficiles à classifier par genre puisqu'ils empruntent tant au roman d'amour qu'au roman historique et au fantastique (sous la forme du voyage dans le temps). Ses premiers essais d'écriture furent postés sur le forum d'écriture de CompuServe. Des commentaires positifs de la part d'autres membres du forum la persuadèrent de finir et de publier le premier roman de la série Le Chardon et le Tartan. Les romans de cette série sont centrés autour de Claire, une infirmière anglaise du XXe siècle qui voyage dans le temps et de son mari Jamie, un guerrier écossais du En lire plus sur Wikipedia

Suggestions