Livre
Néerlandais

Het dubbelleven van Lord John

Diana Gabaldon (auteur)

Het dubbelleven van Lord John

Dans la série:
Wanneer Lord John Grey in 1757 in Londen onderzoek doet naar de dood van een sergeant van zijn eenheid, moet hij tegelijkertijd een familieprobleem oplossen.
Titre
Het dubbelleven van Lord John
Auteur
Diana Gabaldon
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Lord John and the private matter
Édition
Derde, gewijzigde herdruk
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2018 | Autres éditions
253 p.
ISBN
9789022583432 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Diana Gabaldon verwierf in de Verenigde Staten succes met de combinatie van fantastische en historische elementen in haar 'Reiziger'-cyclus. In Het dubbelleven van Lord John legt ze zich verder toe op de figuur John Grey die eerder al optrad in de hierboven genoemde cyclus. We schrijven Londen in het midden van de 18e eeuw, als Lord Grey, een edelman en majoor in het Engelse leger, door de Kroon belast wordt met het onderzoek naar de bijzonder gewelddadige moord op een soldaat die ervan verdacht werd militaire documenten te hebben gestolen die belangrijke informatie bevatten met betrekking tot de Britse plannen in Frankrijk. Het vermoeden van een uitgebreid spionagenetwerk wint veld en Grey wordt op het hart gedrukt inlichtingen in te winnen met de grootste omzichtigheid. Er dreigen ook verwikkelingen op een ander vlak; zo heeft Trevelyan, een rijke handelaar uit de City en vriend van de familie, huwelijksplannen met Grey's nichtje. Wat op het eerste gezicht een goede partij li…Lire la suite
Lord John Grey, majoor in het Engelse leger, krijgt in 1757 opdracht om de moord op een sergeant op te lossen. De man lijkt spion te zijn geweest; een van degenen die hem in zijn onderzoek kan helpen, is de verloofde van zijn nicht, John Trevelyan. Grey heeft echter net bij de pispotten in hun club gezien dat John zwaar syfilis heeft en wil voorkomen dat het huwelijk met zijn nicht doorgaat. Zijn onderzoek brengt hem naar een homobordeel, wat hem confronteert met het begin van zijn eigen homoleven. Van de Amerikaanse auteur Diana J. Gabaldon (1952) verscheen eerder de 'Reiziger' romanserie die vrij goed ontvangen werd; in deze serie was Lord John Grey een bijfiguur. Dit eerste deel van een aparte serie over Lord John Grey is een met veel vaart vertelde, boeiende historische roman met een detectivetintje. Er wordt een wat vaag, maar heel levendig tijdsbeeld gegeven. Redelijke vertaling.

À propos de Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Diana Gabaldon, née le 11 janvier 1952 à Flagstaff en Arizona, est une romancière américaine d'origine mexicaine et anglaise.

Elle a écrit la série populaire Outlander. Ses romans sont assez difficiles à classifier par genre puisqu'ils empruntent tant au roman d'amour qu'au roman historique et au fantastique (sous la forme du voyage dans le temps). Ses premiers essais d'écriture furent postés sur le forum d'écriture de CompuServe. Des commentaires positifs de la part d'autres membres du forum la persuadèrent de finir et de publier le premier roman de la série Le Chardon et le Tartan. Les romans de cette série sont centrés autour de Claire, une infirmière anglaise du XXe siècle qui voyage dans le temps et de son mari Jamie, un guerrier écossais du En lire plus sur Wikipedia