Livre
Néerlandais

Het vlammende kruis

Diana Gabaldon (auteur), Annemarie Lodewijk (traducteur)
Zelfstandig vervolg op 'Het vuur van de herfst' waarin de verdere belevenissen in Noord-Carolina van 1770-1772 verhaald worden van de Britse vrouw die in de twintigste eeuw tweemaal een tijdreis maakte, haar Schotse echtgenoot en haar dochter.
Titre
Het vlammende kruis
Auteur
Diana Gabaldon
Traducteur
Annemarie Lodewijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The fiery cross
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2018 | Autres éditions
1056 p.
ISBN
9789022570937 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Claire Randall en Jamie Fraser hebben oceanen en eeuwen getrotseerd, maar nu zijn ze er eindelijk in geslaagd zich te vestigen, en wel te midden van de ongerepte natuur van Noord-Carolina. Daar, vergezeld door Claires dochter Brianna, haar man Roger en kleinzoon Jemmy, wacht hun een rustig koloniaal bestaan, zo lijkt het. De spanning loopt echter al gauw op als oude, maar niet graag geziene bekenden zich aandienen en de gemoederen gaandeweg onrustmakend verhit raken. Immers, wat Jamie niet weet en de uit de 20e eeuw afkomstige Claire wel, is dat de Amerikaanse Revolutie op het punt van uitbreken staat.

In dit vijfde deel van de 'Reiziger'-cyclus, een megeling van geschiedenis, romantiek en fantasy, laat Gabaldon opnieuw alle remmen los. De schrijfster, die ooit een tijdlang strips schreef voor Walt Disney, levert een turf af van 1056 pagina's. De cyclus begint als Claire Randall, via een magische stenenkring, in het Schotland van de 18e eeuw belandt. Daar ontmoet ze de clansman…Lire la suite
Deel 5 van de Reiziger-cyclus en zelfstandig te lezen vervolg op 'Het vuur van de herfst'*, waarin de verdere belevenissen in Noord-Carolina in de periode 1770-1772 verhaald worden van de Engelse vrouw die in de 20e eeuw tweemaal een tijdreis maakte en in de 18e eeuw terechtkwam, haar Schotse echtgenoot en het gezin van haar dochter. Ondanks de dreiging van de Amerikaanse vrijheidsoorlog (1775-1782) besluiten ze niet naar de 20e eeuw terug te keren. Een boeiende, meeslepende historische roman, gekruid met seks, romantiek, avontuur en spanning ondanks het fors aantal pagina's, de compacte bladspiegel en gecomprimeerde kleine druk. Uitstekend gedocumenteerd inzake 18e-eeuwse flora, fauna en geneeskunde. Een schitterende epos. Nieuw omslag.

À propos de Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Diana Gabaldon, née le 11 janvier 1952 à Flagstaff en Arizona, est une romancière américaine d'origine mexicaine et anglaise.

Elle a écrit la série populaire Outlander. Ses romans sont assez difficiles à classifier par genre puisqu'ils empruntent tant au roman d'amour qu'au roman historique et au fantastique (sous la forme du voyage dans le temps). Ses premiers essais d'écriture furent postés sur le forum d'écriture de CompuServe. Des commentaires positifs de la part d'autres membres du forum la persuadèrent de finir et de publier le premier roman de la série Le Chardon et le Tartan. Les romans de cette série sont centrés autour de Claire, une infirmière anglaise du XXe siècle qui voyage dans le temps et de son mari Jamie, un guerrier écossais du En lire plus sur Wikipedia

Suggestions