Livre
Néerlandais

Het vuur van de herfst

Diana Gabaldon (auteur), Annemarie Lodewijk (traducteur)
In 1767 verlaat een echtpaar Schotland in de hoop in Amerika een nieuw leven op te kunnen bouwen; twee eeuwen later probeert een nazate van hen in het reine te komen met haar verleden.
Titre
Het vuur van de herfst
Auteur
Diana Gabaldon
Traducteur
Annemarie Lodewijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Drums of autumn
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2021 | Autres éditions
864 p.
ISBN
9789022570920 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het vuur van de herfst van Diana Gabaldon is het vierde deel in een romantische en fantastische cyclus. In het eerste (vertaalde) boek De reiziger keert verpleegster Claire Randall, op huwelijksreis in het naoorlogse Schotland, terug naar het Schotland van de 18e eeuw, waar ze via een magische stenenkring midden in de Schots-Engelse twisten terechtkomt. Een beetje Kruistocht in spijkerbroek, maar dan voor volwassenen. Daar ontmoet ze de clansman James Frazer, op wie ze verliefd wordt en van wie ze uiteindelijk een kind krijgt. Claire reist gedurende de serie -- die inmiddels uit zes boeken bestaat -- nog enkele malen heen en weer in de tijd. Gabaldon werkt nu aan een compendium dat het inzicht in de gecompliceerde clanrelaties van de Outlander-serie moet vergroten en dat Through the stones: the comprehensive companion guide to her novels zal gaan heten. Intussen is het meer dan twintig jaar geleden dat Claire Randall via een magische kring van stenen in het…Lire la suite
Vierde deel van de zevendelige 'Reiziger-cyclus', zelfstandig te lezen vervolg op 'De verre kust'*, waarin de dochter van de Engelse vrouw die in 1968 weer door de magische cirkel in de Schotse Hooglanden stapte om zich bij haar Schotse echtgenoot te voegen met wie zij in 1743 gehuwd is, besluit om ook naar het verleden terug te reizen om haar ouders te zoeken. Na diverse avonturen komt zij in het 18e eeuwse Schotland en Noord-Carolina terecht, waar ze met haar dierbaren verenigd wordt. Een schitterende historische roman - meeslepend geschreven - vol actie, spanning, romantiek en avontuur. Mede door de uitstekende sfeer- en milieutekening een meesterwerkje van de bovenste plank. Nieuw omslag. Kleine druk.

À propos de Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Diana Gabaldon, née le 11 janvier 1952 à Flagstaff en Arizona, est une romancière américaine d'origine mexicaine et anglaise.

Elle a écrit la série populaire Outlander. Ses romans sont assez difficiles à classifier par genre puisqu'ils empruntent tant au roman d'amour qu'au roman historique et au fantastique (sous la forme du voyage dans le temps). Ses premiers essais d'écriture furent postés sur le forum d'écriture de CompuServe. Des commentaires positifs de la part d'autres membres du forum la persuadèrent de finir et de publier le premier roman de la série Le Chardon et le Tartan. Les romans de cette série sont centrés autour de Claire, une infirmière anglaise du XXe siècle qui voyage dans le temps et de son mari Jamie, un guerrier écossais du En lire plus sur Wikipedia

Suggestions