Livre
Néerlandais

Terugkeer naar Inverness

Autre titre Terug naar Inverness

Diana Gabaldon (auteur), Annemarie Lodewijk (traducteur)

Terugkeer naar Inverness

Autre titre Terug naar Inverness

Dans la série:
Een hedendaagse vrouw komt door een speling van het lot terecht in de Schotse opstand van 1745 en raakt zwanger van een van de strijders.
Titre
Terugkeer naar Inverness
Autre titre
Terug naar Inverness
Auteur
Diana Gabaldon
Traducteur
Annemarie Lodewijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dragonfly in amber
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2020 | Autres éditions
768 p.
ISBN
9789022566923 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires


In De reiziger raakte de innemende en bijzonder onstuimige verpleegster Claire Randall via een eeuwenoude kring van stenen in het door intriges en plunderende clans geteisterde Schotland van de 18de eeuw verzeild. Haar verdwijning was gehuld in mysteries en ze wilde aan niemand vertellen wat er gebeurd was. Enkel aan haar man onthulde ze dat ze zwanger was van iemand anders, iemand die reeds 200 jaar dood was.

Dit tweede boek speelt zich af in 1968 en na de dood van haar man acht Claire de tijd rijp om met haar inmiddels volwassen dochter, Brianna, terug te keren naar het in nevelen gehulde landschap van Inverness van weleer. Daar is Claire van plan haar dochter alles te vertellen over het geheim van de kring van stenen, over haar liefde die de grenzen van tijd en ruimte overspant: James Fraser, de temperamentvolle Schotse clansman en de tegenstander van de voorvader van haar overleden man. Ze doet beroep op Roger, een historicus. Die is enkele dagen in Inverness om …Lire la suite
Tweede deel van de zevendelige 'Reiziger-cyclus', zelfstandig te lezen vervolg op 'De reiziger'* waarin een Engelse vrouw met haar dochter terugkeert naar Inverness, waar zij twintig jaar geleden door een magische cirkel stapte en in het turbulente Schotland van 1743 terecht kwam. Ze vertelt haar belevenissen, waarin haar pogingen en die van haar echtgenoot om Karel Edward Stuart - Bonnie Prince Charles - (1720-1788) te verhinderen een gevecht te leveren bij Culloden (1746), centraal staan. Een schitterende historische roman, waarin duidelijk de strijd van de Jacobieten die de troon op de Stuarts willen heroveren, belicht wordt. Een uitstekend mixture van liefde, seks, strijd en avontuur, alsmede een goede milieu- en karaktertekening maken het tot meeslepende lectuur. Kleine druk.

À propos de Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Diana Gabaldon, née le 11 janvier 1952 à Flagstaff en Arizona, est une romancière américaine d'origine mexicaine et anglaise.

Elle a écrit la série populaire Outlander. Ses romans sont assez difficiles à classifier par genre puisqu'ils empruntent tant au roman d'amour qu'au roman historique et au fantastique (sous la forme du voyage dans le temps). Ses premiers essais d'écriture furent postés sur le forum d'écriture de CompuServe. Des commentaires positifs de la part d'autres membres du forum la persuadèrent de finir et de publier le premier roman de la série Le Chardon et le Tartan. Les romans de cette série sont centrés autour de Claire, une infirmière anglaise du XXe siècle qui voyage dans le temps et de son mari Jamie, un guerrier écossais du En lire plus sur Wikipedia

Suggestions