Livre
Néerlandais

Tuinontwerpen in de 21e eeuw

Diarmuid Gavin (auteur), Terence Conran (auteur)
- Dit boek gaat niet alleen over vorm en stijl maar minstens zo belangrijk zijn de verschillende functies die een tuin kan hebben: als plek om te ontspannen, te werken, te eten, vrienden te ontvangen enz.
- Een rijk geillustreerd, groot formaat boek over tuinontwerpen in deze eeuw, geschreven door meesterontwerpers Gavin en Conran.
- Boordevol voorbeelden, inspiratie en praktische handre
Titre
Tuinontwerpen in de 21e eeuw
Auteur
Diarmuid Gavin Terence Conran
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Outdoors
Éditeur
Arnhem: Terra, 2008
272 p. : ill.
ISBN
9789058978165
Placing suggestion
638.2 (SISO) Tuinaanleg ; Tuinaanleg (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Terence Conran en Diarmuid Gavin zijn ontwerpers. Conran begaf zich als de oprichter van de bekende Habitat-winkelketen aanvankelijk vooral op het terrein van het interieur, maar was verder ook een bejubeld restauranthouder en ontwerper van tuinen. Diarmuid Gavin is een veel bekroond en veel besproken tuinontwerper. Conran ging al eerder een duet aan op het thema "design voor buiten"; in 1998 schreef hij samen met Dan Pearson Het nieuwe tuinboek (Bosch & Keuning), een stijlvol -- zij het niet bijzonder nieuw -- pleidooi voor modern tuinontwerp.

Twee ontwerpers zijn aan het woord, dan mag het niet verbazen dat het eerste hoofdstuk 'Inspiratie' heet. Gavin en Conran leggen in een persoonlijk stukje uit waar de basis van hun enthousiasme ligt, gevolgd door een uitgebreid gesprek met beiden over o.m. hun inspiratoren, belangrijkste invloeden, de tendenzen en verworvenheden van het moderne tuinontwerp. In wat volgt, worden de ontwerpen ingedeeld volgens zeven thema's, waarond…Lire la suite
De auteurs, ontwerper en tuinontwerper, proberen de lezer te leren 'zien'. Dit door hem deelgenoot te maken van hun inspiratiebronnen die resulteren in een totaal van elkaar verschillende stijl. Deze stijlen komen tot uitdrukking door tal van overwegingen in de tekst tot uitdrukking te brengen en deze vervolgens gestalte te geven in de vorm van concrete tuinontwerpen (bijv. 13 uitgewerkte casestudy's) en veel praktische kennis m.b.t. de 'buitenruimte' (tuin, moestuin, de buitenkeuken e.d.). Hierbij krijgen tuinaanleg, -inrichting (incl. ornamenten, meubilair, gebouwen ed.) uitvoerig aandacht. De lezer krijgt hierdoor een duidelijk beeld van de mogelijkheden die er zijn voor het gebruik van zijn/haar 'buitenruimte', maar ook van de eisen die elk tuintype stelt. De onderhoudende tekst voert de lezer mee op een tocht langs alle mogelijke details binnen het tuinontwerp en informeert hierbij over praktische, esthetische architectonische gezichtspunten of wetenswaardigheden. De veelzijdighe…Lire la suite