Livre
Néerlandais
Nadat een peuter zijn speelgoedaap heeft verloren, gaan allerlei dieren met die aap aan de haal, totdat hij wordt gered door een poppendokter. Tekstloos prentenboek met sfeervolle platen in warme tinten. Verkleinde, hardkartonnen uitgave. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Knuffels
Titre
Monkie
Auteur
Dieter Schubert Ingrid Schubert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2018 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789060696408 (hardback)
Placing suggestion
Knuffels (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sinds het tekstloze prentenboek Monkie in 1986 verscheen hebben al talloze peuters en kleuters van het verhaal kunnen genieten. Naar aanleiding van het feit dat 2005 een jubileumjaar was voor Ingrid en Dieter Schubert, verscheen dit boek niet alleen in een reuzenuitgave speciaal voor in de klas, maar ook in miniformaat. Voor een klein prijsje kan zo iedereen het zich (opnieuw) aanschaffen als hebbedingetje.

Monkie, het prentenboek over de omzwervingen van een knuffelaapje, is eigenlijk van Dieter Schubert alleen en leverde hem in 1987 een Gouden Penseel op.

Monkie, de knuffelaap van een klein jongetje, valt tijdens een regenbui onopgemerkt uit diens armen. Thuis wordt het verlies met veel verdriet ontdekt, maar ondanks alle zoekpogingen van mama en het kind, blijft Monkie onvindbaar. Ondertussen beleeft Monkie wel een hele reeks van avonturen. Zo wordt hij door een grote familie bosmuizen in hun hol gesleept en lustig bepoteld, waarna een egel hem naar zijn…Lire la suite
Als een peuter in een regenbui bij zijn moeder achter op de fiets zit, verliest hij zijn knuffelaap. Een zoektocht in de stromende regen levert niets op. De aap is namelijk intussen door een groep muizen meegesleept naar hun hol, waarna nog andere dieren ermee aan de haal gaan. Zo spelen egels met hem en pikt de ekster in zijn oog, totdat de aap flink gehavend in het water belandt. Daar wordt hij opgevist door een vriendelijke oude poppendokter, die de aap repareert en in zijn etalage zet, alwaar de peuter zijn geliefde knuffel terugvindt. Tekstloos prentenboek met een wensvervullend verhaal, waarin fantasie en werkelijkheid dooreenlopen. Elke pagina is gevuld met een tot vier zachtgekleurde waterverftekeningen in witte kaders; deze vertellen het verhaal feilloos. Op de sfeervolle platen zijn allerlei (grappige) details te zien, zodat kinderen na enkele keren 'meelezen' nog steeds geboeid zullen zijn. De schutbladen zijn geïillustreerd met een gedetailleerde prent van de omgeving waar…Lire la suite