Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Blauw is bitter

Dirk Bracke (auteur)

Blauw is bitter

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Lina, een 12-jarig Filippijns meisje, is door haar vader verkocht aan een bareigenaar in Manilla. Zo komt zij in de kinderprostitutie terecht. Vanaf ca. 14 jaar.
Titre
Blauw is bitter
Auteur
Dirk Bracke
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2007 | Autres éditions
142 p.
ISBN
9789065658470

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Onderdrukking en uitbuiting is het leitmotiv van dit boek, dat zich op de Philippijnen afspeelt. Uitgebuit door zijn pachtheer ziet Lina's vader zich genoodzaakt zijn 12-jarige dochter te verkopen aan een nachtclubeigenaar uit Manilla. Deze man dwingt haar tot kinderprostitutie met vnl. seks-toeristen. Zaken als sm, drugs, aids en geslachtsziekten komen aan de orde, maar ook corruptie en de uitzichtloze situatie van de zeer armen. Ondanks het zware en keiharde thema is het een spannend verhaal, ingetogen, voorzichtig en toch realistisch verteld. De hoofdpersonen vertonen ondanks alles vindingrijkheid en levensmoed. Het boek ziet er aantrekkelijk uit met een gestileerde omslagillustratie in blauwe en bruine tinten. Onderwerp en taalgebruik vergen wel wat van de lezer. Vanaf ca. 14 jaar.

À propos de Dirk Bracke

CC BY-SA 4.0 - Image by Grencken

Dirk Bracke, né le 4 juin 1953 à Saint-Gilles-Waes en province de Flandre-Orientale et mort le 15 juin 2021 à Stekene, est un écrivain belge flamand de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Bracke suit une formation en économie à Saint-Nicolas, en Flandre-Orientale. Il travaille ensuite à la poste et finit par vivre de sa plume.

En seize ans, il a vendu plus de 300 000 livres. Son œuvre est traduite en danois, allemand, espagnol et polonais.

En février 2010 est sorti le film Bo, une adaptation de son livre Het Engelenhuis (La Maison des anges) et réalisée par Hans Herbots. Ella-June Henrard, une actrice flamande de seize ans, joue le rôle pri…En lire plus sur Wikipedia