Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De oversteek

Dirk Bracke (auteur), Herman Van Campenhout (auteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
In 1897 is Louis in Oost-Vlaanderen betrokken bij een vechtpartij op de kermis, waarbij een jongen overlijdt. Louis is onschuldig maar vlucht naar Amerika. Honderd jaar later proberen drie jongeren uit Liberia te vluchten naar Europa. Na een afschuwelijke tocht komen ze aan in Bussel. Wat heeft hun verhaal met Louis te maken? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De oversteek
Auteur
Dirk Bracke Herman Van Campenhout
Langue
Néerlandais
Éditeur
Westerlo: Kramat, 2020
344 p.
ISBN
9789462421172 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 19-jarige Louis woont in België en raakt tijdens de kermis betrokken bij een vechtpartij waarbij een jongen uit een andere plaats wordt aangevallen. De volgende dag wordt die jongen dood aangetroffen. Louis is niet de schuldige maar toch lijkt het hem beter te vertrekken. Uiteindelijk komt hij in Amerika. Meer dan honderd jaar later proberen Samuel, zijn zus Ellen en hun vriendin Rose een andere oversteek te maken. Vanuit Liberia willen zij Europa zien te bereiken waar alles beter is. Deze twee bijzondere verhalen wisselen elkaar af. Het verhaal van de Liberiaanse vluchtelingen is rauw en hartverscheurend. Mensenhandel, geweld, prostitutie en overlevingsdrang zijn de belangrijkste ingrediënten. Het verhaal van Louis uit het verleden heeft parallellen. Beide verhalen zijn goed geschreven maar de afwisseling ervan is wat gekunsteld. Uiteindelijk blijken de twee verhalen een verband met elkaar te hebben maar dat berust op veel toevalligheden. Afzonderlijk waren de verhalen waarschijnl…Lire la suite

À propos de Dirk Bracke

CC BY-SA 4.0 - Image by Grencken

Dirk Bracke, né le 4 juin 1953 à Saint-Gilles-Waes en province de Flandre-Orientale et mort le 15 juin 2021 à Stekene, est un écrivain belge flamand de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Bracke suit une formation en économie à Saint-Nicolas, en Flandre-Orientale. Il travaille ensuite à la poste et finit par vivre de sa plume.

En seize ans, il a vendu plus de 300 000 livres. Son œuvre est traduite en danois, allemand, espagnol et polonais.

En février 2010 est sorti le film Bo, une adaptation de son livre Het Engelenhuis (La Maison des anges) et réalisée par Hans Herbots. Ella-June Henrard, une actrice flamande de seize ans, joue le rôle pri…En lire plus sur Wikipedia