Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Een lege brug

Dirk Bracke (auteur)

Een lege brug

Public cible:
15 ans et plus
Een 15-jarige jongen wordt verliefd op een autistisch meisje en leert hoe moeilijk het is om met haar in contact te komen. Vanaf ca. 14 jaar.
Titre
Een lege brug
Auteur
Dirk Bracke
Langue
Néerlandais
Édition
Herwerkte editie
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2019 | Autres éditions
206 p.
ISBN
9789059089501 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Siem (15) komt op een dag langs een brug. Daar ziet hij Paulien zitten. Paulien is een heel mooi meisje en Siem is onder de indruk van haar verschijning. Maar al gauw ontdekt hij dat Paulien anders is. Dirk Bracke schreef al vele jeugdboeken, hij schrijft over diverse thema’s die jongeren kunnen raken. Dit verhaal beschrijft op een duidelijke en soms schokkende manier hoe autisme werkt. Het is gesteund op realistische en vaak voorkomende gedragingen. Niet enkel de impact op de omgeving, maar ook de gedachtegang van Paulien komt realistisch over. Het verhaal brengt je nieuwe dingen bij en probeert autisme begrijpbaar te maken. Zowel Siem als Paulien zijn sterk uitgewerkte personages. De schrijfstijl is zeer aangenaam om te lezen. Door de opbouw van het verhaal wil je als lezer weten hoe het afloopt, maar ook daarna blijft het nazinderen. Bevat seksuele scènes. Met nawoord van kinder-en jeugdpsychiater om autisme te duiden. Herdruk met nieuw foto-omslag. Voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Dirk Bracke

CC BY-SA 4.0 - Image by Grencken

Dirk Bracke, né le 4 juin 1953 à Saint-Gilles-Waes en province de Flandre-Orientale et mort le 15 juin 2021 à Stekene, est un écrivain belge flamand de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Bracke suit une formation en économie à Saint-Nicolas, en Flandre-Orientale. Il travaille ensuite à la poste et finit par vivre de sa plume.

En seize ans, il a vendu plus de 300 000 livres. Son œuvre est traduite en danois, allemand, espagnol et polonais.

En février 2010 est sorti le film Bo, une adaptation de son livre Het Engelenhuis (La Maison des anges) et réalisée par Hans Herbots. Ella-June Henrard, une actrice flamande de seize ans, joue le rôle pri…En lire plus sur Wikipedia