Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Straks doet het geen pijn meer

Dirk Bracke (auteur)

Straks doet het geen pijn meer

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Sinds de scheiding van haar ouders wordt een meisje door haar vader misbruikt; in haar puberteit lijdt ze erg onder de emotionele en sociale gevolgen daarvan.
Sujet
Incest
Titre
Straks doet het geen pijn meer
Auteur
Dirk Bracke
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2021 | Autres éditions
196 p.
ISBN
9789002274251 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Friedl (14) is door haar vader misbruikt sinds de scheiding van haar ouders. Pas in de puberteit durft zij haar moeder te vertellen wat er gebeurd is. Haar vader blijft ontkennen waardoor er een slepend proces volgt dat eindigt met de zelfmoord van haar vader. Friedl lijdt intussen aan de gevolgen van het misbruik die het haar onmogelijk maken een echte relatie te krijgen met haar vriend Stef. Het boek is geschreven in hedendaagse taal en met korte zinnen, waarbij de terugblikken op vroeger schuingedrukt zijn. De inhoudelijke moeilijkheidsgraad van het boek is veel groter dan de eenvoudige technische leesbaarheid. Er zijn geen illustraties behalve een in groentinten uitgevoerd voorplat dat Friedl als puber met daardoorheen Friedl als kind voorstelt. Een aangrijpend geschreven verhaal over de gevolgen van incest, dat met name de emotionele gevolgen op de voorgrond zet. Het boek kan door slachtoffers goed gebruikt worden bij de verwerking van seksueel misbruik. Vanaf 13 jaar is het onde…Lire la suite

À propos de Dirk Bracke

CC BY-SA 4.0 - Image by Grencken

Dirk Bracke, né le 4 juin 1953 à Saint-Gilles-Waes en province de Flandre-Orientale et mort le 15 juin 2021 à Stekene, est un écrivain belge flamand de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Bracke suit une formation en économie à Saint-Nicolas, en Flandre-Orientale. Il travaille ensuite à la poste et finit par vivre de sa plume.

En seize ans, il a vendu plus de 300 000 livres. Son œuvre est traduite en danois, allemand, espagnol et polonais.

En février 2010 est sorti le film Bo, une adaptation de son livre Het Engelenhuis (La Maison des anges) et réalisée par Hans Herbots. Ella-June Henrard, une actrice flamande …En lire plus sur Wikipedia