Livre
Néerlandais

Word je van tv-kijken groot ? : vragen van en voor kinderen over televisie

Dirk Musschoot (auteur)

Word je van tv-kijken groot ? : vragen van en voor kinderen over televisie

Public cible:
9-11 ans et plus
Antwoord op vragen over allerlei zaken, die te maken hebben met televisie kijken en het maken van televisieprogramma's. Met kleurenfoto's en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Televisie
Titre
Word je van tv-kijken groot ? : vragen van en voor kinderen over televisie
Auteur
Dirk Musschoot
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Mozaïek, 2001
43 p. : ill.
ISBN
90-6822-781-5
Placing suggestion
095 (SISO) Radio - Tv - Krant - Post Telefoon (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Televisie kijken is voor veel kinderen de voornaamste vorm van vrijetijdsbesteding. Het is dan ook niet verwonderlijk dat jongeren veel vragen hebben over de werking van de televisie en het maken van tv-programma's. Een aantal van die vragen worden beantwoord in deze uitgave. Het zijn vragen als "Moet men ook zwarte mensen schminken?" Vaak zijn het typisch kinderlijke vragen als "Door een raam springen: doet dat pijn?" en "Zijn omroepsters altijd fotomodel?"

Heel uiteenlopende onderwerpen worden in dit vraag- en antwoordenboek behandeld: over het tv-toestel, de tegenstelling fictie-realiteit, programmamakers, trucage, reclame, sportreportages... De vragen worden gegroepeerd per thema, wat niet altijd goed lukt. Sommige vragen zijn heel specifiek en horen niet in een of ander onderdeel thuis. Jammer dat er geen inhoudstafel werd voorzien, of een lijstje met de vragen.

De antwoorden zijn vlot geformuleerd en humoristisch en bijna informeel, toch zijn ze informatief en doel…Lire la suite
Kinderen van een basisschool hebben allerlei vragen gesteld over tv-maken en tv-kijken. De onderwerpen zijn bij elkaar gezocht, waarna er steeds in het kort antwoord gegeven wordt. Soms zelfs zo kort dat het antwoord korter is dan de vraag (Mogen kinderen naar griezelfilms kijken? Beter van niet!). De vragen zijn lang niet altijd even boeiend waardoor een wat onsamenhangend geheel ontstaat. De informatie voor de doelgroep, kinderen vanaf ca. 10 jaar, is zeer oppervlakkig. In een apart kader wordt wel dieper op de onderwerpen ingegaan, maar los van het moeilijke taalgebruik is het lettertype zo klein dat het kinderen zeker af zal schrikken. Het boek ziet er zeer verzorgd uit, bevat een aantal foto's en veel cartoonachtige illustraties. Is slecht ontsloten omdat alleen op trefwoord gezocht kan worden. Er is geen inhoudsopgave. Komt uit in een reeks waarin vragen van kinderen centraal staan.

Suggestions