Livre
Néerlandais

Is zoenen ook seks ? : vragen van en voor kinderen over seks

Dirk Musschoot (auteur), Caroline Heens (dessinateur)

Is zoenen ook seks ? : vragen van en voor kinderen over seks

Public cible:
9-11 ans et plus
Antwoorden op vragen over allerlei zaken die met de verschillen tussen jongens en meisjes, verliefdheid en seks te maken hebben. Met kleurenfoto's en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Seksualiteit
Titre
Is zoenen ook seks ? : vragen van en voor kinderen over seks / Dirk Musschoot ; met ill. van Caroline Heens
Auteur
Dirk Musschoot
Dessinateur
Caroline Heens
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leidschendam: Biblion, 2003
43 p. : ill.
ISBN
90-5954-012-3
Placing suggestion
615.51 (SISO) Seks - Geboorte (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vertrekkend vanuit vragen die kinderen zich kunnen stellen, worden in dit boek verschillende aspecten van seksualiteit belicht. De vragen kunnen door kinderen gesteld zijn; dat betekent dat ze realistisch zijn. Tegelijkertijd zit er een doordachte volgorde in die vragen. Zo begint het boek bij verschillen tussen jongens en meisjes en wordt verder ingegaan op die verschillen. Daarna worden SOA's belicht, wordt aan AIDS een apart hoofdstukje gewijd en staat de auteur stil bij de verschillende soorten anticonceptiemiddelen. Holebi's en de vragen die kinderen hierbij stellen, krijgen ook hun plaats. Aan 'kindjes krijgen' en bevalling wordt aandacht besteed. Dan is er nog een bladzijde over 'handen wassen' waarin elementen als schoon ondergoed, en plekjes van je lichaam die elke dag gewassen moeten worden, worden bekeken. Ten slotte behandelt de auteur het onderwerp incest en seks tegen je zin. Als allerlaatste item komt 'verliefdheid' aan bod. Gelukkig maar want anders zou je in dit boekj…Lire la suite
Vragen en antwoorden over lichamelijke verschillen tussen meisjes en jongens, verliefd zijn, lichamelijke beleving, plezier, ongemak en gevaren van seksualiteit, homoseksualiteit, zwangerschap en meer worden op een speelse, directe en vooral geestige manier behandeld. De uitleg is helder en 'to the point', waarbij heel grappige tekeningen de tekst goed ondersteunen. De combinatie van tekst, taalgebruik en illustraties maakt dat het onderwerp heel toegankelijk is geworden voor de leeftijdsgroep 10-15 jaar, waarbij er ook nog wat te lachen valt. Per onderwerp staat in een gekleurd kader nog aanvullende informatie. Ieder onderwerp beslaat een dubbele pagina waarbij de illustraties in de tekst staan. Een register met vreemde woorden en (web)adressen voor hulp of informatie completeren deze leuke uitgave.

Suggestions