Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Kid Kat en het geheim van de ratrace

Dirk Neyens (auteur), Eric Bouwens (dessinateur)

Kid Kat en het geheim van de ratrace

Dans la série:
Kid Kat; 1
Public cible:
9-11 ans et plus
Kid Kat is geheim agent en spion voor de Geheime Dienst in dierenland Noensia. Hij is dol op schol, verzamelt krabpalen en speelt elke week muizenbal. Dankzij zijn uitstekende vermommingen heeft hij al heel wat duistere zaakjes opgelost.
Sujet
Spioneren, Katten
Titre
Kid Kat en het geheim van de ratrace / Kid Kat ; met illustraties van Eric Bouwens
Auteur
Dirk Neyens
Dessinateur
Eric Bouwens
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2010 | Autres éditions
137 p. : ill.
ISBN
9789059083790 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kid Kat (ik-figuur) is geheim agent bij de Geheime Dienst in Noensia. Samen met zijn partner Big Benson moet hij achterhalen wat de hond Tony Teckeloni te maken heeft met de stijgende visprijzen. Daarom doen ze mee aan een autorace, verkleed als ratten. Een verhaal waarin dieren de hoofdrol vervullen, alsof ze mensen zijn. Het verhaal komt langzaam op gang, waarbij het niet altijd duidelijk is waarom bepaalde acties ondernomen worden. De stijl waarin het verhaal is geschreven en vormgegeven, lijkt op de boeken over Geronimo Stilton: verschillende lettertypes in grootte en vormgeving, woordgrapjes als Olly P. Lichter en veel illustraties. Naast het verhaal zijn er ook kleurige pagina’s en illustraties opgenomen met informatie over Kids geheime uitrusting, de geheime dienst F.B. Aai, de stad Noensia en zijn omgeving. Liefhebbers van Stilton zullen dit verhaal, dat niet zoveel voorstelt en wat onsamenhangend is, wel kunnen waarderen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Kid Kat en het geheim van de ratrace

Dirk Neyens kreeg het idee voor het personage Kid Kat nadat hij enkele katten in zijn buurt had gadegeslagen. Geweldig toch, de manier waarop ze rondsluipen en springen en jagen kunnen ze als geen ander. Welk beroep zou een kat hebben als hij echt zoals een mens zou leven? Geheim agent natuurlijk!!
Kid Kat is geheim agent, afdeling MIAUW 6 voor de Gee Dee (geheime dienst) van Noensia. Hij woont in de kelder van slager 'Hans Worst', is dol op vis, verzamelt krabpalen en speelt minstens één keer per week Muizenbal, de leukste kattensport die er bestaat. Dankzij zijn uitstekende vermommingen heeft hij al heel wat duistere zaakjes kunnen oplossen. Kid Kat is een toegewijde geheim agent, maar ook heel erg klunzig. Hier kan zijn baas Buldog niet meer om lachen.
Als op mysterieuze wijze al de vis in Noensia verdwijnt en het gerucht de ronde doet dat Tony Teckeloni (de gemeenste hond en maffiabaas van Noensia) hier achter zit, moeten Kid Kat en zijn nieuwe partner Big Benson infil…Lire la suite

Suggestions