Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Acht negen tien, ik kom!

Dirk Nielandt (auteur), Andrea Kruis (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Tom en Rik spelen in de tuin van Rik. Hun zussen Kaat en Saar willen meespelen, maar hebben geen zin in voetbal. Daarom gaan ze verstoppertje spelen. Rik moet iedereen zoeken. Al snel vindt hij Kaat, even later is Tom ook gevonden. Saar blijft onvindbaar. Zelfs als het donker begint te worden, duikt ze niet op. Iedereen gaat op zoek naar de verdwenen Saar. Net als papa de politie wil inschakelen,
Niveau de lecture
AVI 3, AVI E3
Titre
Acht negen tien, ik kom!
Auteur
Dirk Nielandt
Dessinateur
Andrea Kruis
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2013 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789048713424 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tom en Kaat zijn dik bevriend met Rik en Saar. Samen gaan ze verstoppertje spelen in de tuin. Maar Saar blijkt zo goed verstopt, dat ze haar niet meer kunnen vinden. Als het donker wordt, besluiten de ouders toch maar de politie in te schakelen. Maar dan doen ze een ontdekking. Dit deeltje uit de serie 'Ik lees!'* bevat niet alleen een leuk, spontaan verhaal, maar is ook nog eens zeer aantrekkelijk uitgevoerd met de vrolijke tekeningen van Andrea Kruis. De korte zinnen beginnen steeds op een nieuwe regel, bevatten eenvoudige woorden die veel herhaald worden en worden op een dusdanige manier op de bladzijde neergezet dat een rustige bladspiegel ontstaat, AVI-E3. Het verhaal is leuk, kent spanning en de hoofdpersonen zullen de jonge doelgroep zeker aanspreken. Met meelees-cd (ca. 40 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Een motiverend uitgevoerd boekje. Vanaf ca. 6,5 jaar.

À propos de Dirk Nielandt

Dirk Nielandt, né le 5 août 1964 à Vilvorde (province du Brabant flamand), est un auteur jeunesse belge et scénariste de bande dessinée néerlandophone.

Biographie

Dirk Nielandt naît le 5 août 1964 à Vilvorde. Il travaille professionnellement comme scénariste pour de nombreux programmes pour enfants depuis plus de dix ans. Il est également auteur jeunesse et il travaille avec le scénariste du classique Disney Pocahontas et du premier film d'animation DreamWorks Le Prince d'Égypte.

Dans les années 1990, il est pendant un certain temps rédacteur en chef de l'hebdomadaire Suske en Wiske.

Depuis la mi-2004, il est également le scénariste attitré de la série de …En lire plus sur Wikipedia