Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Nooit meer dievenschool

Dirk Nielandt (auteur), Helen van Vliet (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Rolf komt opnieuw tegen zijn zin op de dievenschool terecht, waar hij moet leren een goede dief te worden. Daar komt hij voor de verrassing van zijn leven te staan. Het wordt Rolfs grootste en moeilijkste uitdaging.
Niveau de lecture
AVI E4, AVI 5
Titre
Nooit meer dievenschool
Auteur
Dirk Nielandt
Dessinateur
Helen van Vliet
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2010
57 p. : ill.
ISBN
9789048706617 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 8-jarige Rolf wil geheim agent worden, maar hij moet net als zijn vader en opa in het dievenvak. In dit vierde boek over Rolf* komt hij opnieuw tegen zijn zin op de dievenschool terecht, waar hij moet leren een goede dief te worden. Rolf moet mee inbreken in dure villa's, waarbij hij telkens probeert de inbraak te voorkomen. Dan moet hij zelf een huis uitkiezen voor een inbraak. Wat nu? Een spannend en vlot geschreven verhaal met veel humor: de vader van Rolf is bijvoorbeeld ontroerd als hij Dolf het zwarte pak geeft waarin hij zelf ooit zijn eerste inbraak pleegde. Voor in het boek is een korte samenvatting opgenomen van de eerder verschenen delen. Hierdoor is dit vierde en laatste deel uit de reeks prima te volgen. Met paginagrote zwart-witillustraties; de schutbladen zijn geïllustreerd als een soort stripverhaal. Dit deel uit de serie ' Boekbende'** is een vermakelijk en onderhoudend verhaal voor beginnende lezers (AVI-E4). Vanaf ca. 7,5 jaar.

Nooit meer dievenschool

Zwijsen is gekend om zijn taalmethodes en zijn goede leesboeken. De reeks ‘Boekbende’ is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de noden van de jonge lezer. Na het aanvankelijk lezen is het immers belangrijk dat het kind veel leest. Daardoor zal het ook steeds beter gaan lezen. De boeken uit deze reeks zijn wat dikker en volgen de leesontwikkeling van kinderen stap voor stap. Ze volgen de huidige AVI-indeling die door het Cito is opgesteld. Boekbende gaat er prat op om spannende boeken te bieden en dat in verschillende leeftijdscategorieën. Daarenboven sluiten ze aan op de technische leesontwikkeling van kinderen. Zo krijgen ze alle kansen om goede lezers te worden. De lay-out is rustig en overzichtelijk. De bladspiegel wordt regelmatig doorbroken door een passende illustratie. Cover en inhoud sluiten goed aan bij de leefwereld van de lezers. Het verhaal wordt in stripvorml verkort weergegeven aan de binnenkant van de cover.
Rolf komt uit een familie van dieven. Er werden al drie b…Lire la suite

À propos de Dirk Nielandt

Dirk Nielandt, né le 5 août 1964 à Vilvorde (province du Brabant flamand), est un auteur jeunesse belge néerlandophone.

Biographie

Dirk Nielandt naît le 5 août 1964 à Vilvorde. Il travaille professionnellement comme scénariste pour de nombreux programmes pour enfants depuis plus de dix ans. Il est également auteur jeunesse et il travaille avec le scénariste du classique Disney Pocahontas et du premier film d'animation DreamWorks Le Prince d'Égypte.

Dans les années 1990, il est pendant un certain temps rédacteur en chef de l'hebdomadaire Suske en Wiske.

Depuis la mi-2004, il est également le scénariste attitré de la série de bande dessinée Les P'tits Bob…En lire plus sur Wikipedia