Livre
Néerlandais

Toon kan vliegen : over vliegen

Dirk Nielandt (auteur), Jan Van Lierde (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Toon gaat op vakantie. Papa heeft tickets voor het vliegtuig. Toon is bang om te vliegen. Met informatie over vliegtuigen en vliegen. Verhaal AVI-M4, informatie AVI-M5. Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 3, AVI M5, AVI 6
Titre
Toon kan vliegen : over vliegen
Auteur
Dirk Nielandt
Dessinateur
Jan Van Lierde
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Autres éditions
27 p. : ill.
ISBN
9789027664150 (hardback)
Placing suggestion
659 (SISO) Vliegtuigen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Papa komt enthousiast thuis met vliegtickets voor een verre vakantiebestemming, maar Toon is bang om te vliegen. Eenmaal in het vliegtuig vindt hij het echter zo leuk, dat hij later piloot wil worden! Dit verhaal valt op de linkerpagina's te lezen (AVI-M4). Op de rechterpagina's zijn allerlei wetenswaardigheden en enkele knutseltips over vliegen in brede zin te vinden (AVI-M5). De opzet van dit deel uit de serie 'Lees en weet'* is dat een kind dat leert lezen de linkerpagina voorleest en iemand die dat al wat langer kan de rechter, dit als extra stimulans. Bovendien kan het informatieve gedeelte stimulerend werken bij interesse in het onderwerp, ook voor niet-leesgrage lezers. Het boekje met serie-uiterlijk oogt aantrekkelijk. Het fictieve gedeelte is voorzien van enkele eenvoudige gekleurde tekeningen, het informatieve gedeelte van kleurenfoto's. Een geslaagde uitgave die wat langer meegaat. Vanaf ca. 7 jaar.

Toon kan vliegen

De serie 'Lees en weet' van uitgeverij Zwijsen richt zich op kinderen die leren lezen. Het zijn samenleesboeken, waarbij de beginnende lezer samen leest met een meer ervaren lezer. Op de linkerpagina staat een eenvoudig fictieverhaal (AVI 3) en op de rechterpagina vind je een informatieve non-fictietekst van een hoger AVI-niveau. Elementen uit de fictietekst worden verder toegelicht in de non-fictietekst. Illustraties en foto’s wisselen elkaar af. De lay-out is niet te druk en overzichtelijk. De gekleurde balken aan het begin van elk hoofdstuk komen ook terug in de inhoudsopgave. Zo kan je ze nog gemakkelijker terugvinden. Hoewel de boekjes uit deze serie erg mooi ogen en er heel aantrekkelijk en volledig uitzien, zijn ze misschien toch wat te uitgebreid om echt de leesmotivatie te bevorderen. Lezen en dan nog een boel informatie verwerken is soms wat teveel gevraagd. Papa komt op een dag thuis met een verrassing: hij heeft vliegtuigtickets gekocht. Ze gaan op reis. Voor Toon en zijn …Lire la suite

À propos de Dirk Nielandt

Dirk Nielandt, né le 5 août 1964 à Vilvorde (province du Brabant flamand), est un auteur jeunesse belge néerlandophone.

Biographie

Dirk Nielandt naît le 5 août 1964 à Vilvorde. Il travaille professionnellement comme scénariste pour de nombreux programmes pour enfants depuis plus de dix ans. Il est également auteur jeunesse et il travaille avec le scénariste du classique Disney Pocahontas et du premier film d'animation DreamWorks Le Prince d'Égypte.

Dans les années 1990, il est pendant un certain temps rédacteur en chef de l'hebdomadaire Suske en Wiske.

Depuis la mi-2004, il est également le scénariste attitré de la série de bande dessinée Les P'tits Bob…En lire plus sur Wikipedia