Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Verre vrienden en een vlek

Do Van Ranst (auteur)

Verre vrienden en een vlek

Dans la série:
Dina; 5
Public cible:
9-11 ans et plus
Wanneer haar ouders besluiten om naar de andere kant van het land te verhuizen, stort Dina's wereld in. Ze is ervan overtuigd dat ze haar beste maatjes Marlowies, Martijn en Senne kwijtraakt. Misschien kan ze via het internet of haar mobieltje nog contact houden met haar verre vrienden. Maar dooft vriendschap met behulp van een scherm en een toetsenbord niet langzaam uit?
Titre
Verre vrienden en een vlek
Auteur
Do Van Ranst
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2010 | Autres éditions
192 p.
ISBN
9789059083684 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 12-jarige Dina (ik-figuur) baalt enorm als haar ouders besluiten te verhuizen naar de andere kant van het land. Ze is bang dat ze haar vrienden zal kwijtraken. Als Dina meer mensen leert kennen in de nieuwe buurt, de identieke zusjes Sien en Mien en de knappe Bas, gaat ze zich wat meer thuis voelen. Vooral als haar nieuwe vrienden vragen of ze hun acteerlessen wil geven. Maar dan wordt Mien ernstig ziek. Dina wordt er zo door in beslag genomen dat ze haar oude vrienden even helemaal vergeet. Een ontroerend, goed geschreven verhaal over vriendschap en afscheid nemen, dat ondanks het droevige onderwerp veel humor bevat. Dina's gevoelens zijn erg herkenbaar beschreven. Dit is het vijfde, zelfstandig te lezen boek over Dina. De eerste vier delen verschenen gebundeld onder de titel 'Dit is Dina!' (2008)*. Het lopende verhaal wordt afgewisseld met dagboekfragmenten. Aantrekkelijk omslag met spotvernis. Vanaf ca. 10 jaar.

Dina. Verre vrienden en een vlek

Dina's papa heeft een andere job en daarom verhuizen ze naar de andere kant van het land. Dina's wereld stort in nu ze al haar vrienden moet achterlaten. Gelukkig wordt ze getroost met een  mobieltje zodat ze kan sms'en. Via het internet kan ze ook contact houden. Maar ze heeft al snel het gevoel 'uit het oog, uit het hart'. Haar vrienden zijn immers druk bezig met een nieuwe toneelopvoering. In haar nieuwe dorp denkt Dina nooit vrienden te zullen maken. Ze blijft binnen, maar wordt uiteindelijk door haar mama op verkenning gestuurd. Aanvankelijk blijft Dina koppig en vindt ze dat er niets te beleven valt daarbuiten. Maar langzaamaan leert ze de buurt kennen en vergeet ze zelfs haar oude vrienden af en toe helemaal. Er is Bas, een vreemde jongen, Sien en Mien, de identieke tweeling, Hamid en Sharbat, uit Afghanistan. Het klikt met Sien en Mien, die samen met hun ouders en oom griezelfilms maken. Ze willen nu met Dina, als ervaren toneelspeelster, een nieuwe film draaien over een tweel…Lire la suite