Livre
Néerlandais

Een hemel voor Beer

Dolf Verroen (auteur), Wolf Erlbruch (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als de opa van Kleine Beer doodgaat en naar de berenhemel is, wil Kleine Beer ook naar die hemel. Prentenboek met sterk gestileerde tekeningen in gedekte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Een hemel voor Beer / tekst Dolf Verroen ; ill. Wolf Erlbruch
Auteur
Dolf Verroen
Dessinateur
Wolf Erlbruch
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
90-258-4087-6 9789025840877 (hardback)
Placing suggestion
Dood (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires


Een zoektocht en een parade van wilde dieren vinden we in Een hemel voor Beer (van Dolf Verroen en Wolf Erlbruch). Het boek opent ijzersterk en grijpt je meteen bij de keel: "Zomaar ineens, op een middag, was opa Beer dood". Veelzeggende eenvoud. Ook de rest van de tekst is zuinig maar trefzeker. Kleine Beer wil naar de berenhemel om dicht bij opa te zijn. Hij loopt bij alle dieren langs om zich te laten opeten en zo naar de hemel te kunnen gaan. Maar telkens komt een gril een stokje in de wielen steken. Het stapelverhaaltje is klassiek repetitief. Maar de herhaling wordt knap doorbroken door de gevarieerde formulering en het wisselende ritme. Mooi en knap is het nochtans voorspelbare einde: Kleine Beer komt terug in het nest en kruipt knuffelig dicht tussen papa en mama. Getekende in een groene silhouet zweeft dit liefelijk tafereel als een reuzenwolk tussen de andere wolken. Iets dichter bij de hemel misschien?

Het is bovendien verrassend hoe verstild en afstandeli…Lire la suite
Het rijtje boeken van Verroen mag met recht een rij worden genoemd, zoveel heeft hij ondertussen voor kinderen geschreven. Dit is het tweede boek waarin hij samenwerkt met illustrator Erlbruch; het kenmerkt zich net als 'De beer in de speeltuin'* door het gebruik van de collagetechniek en de afsnijdingen. Iedere prent beslaat een dubbele pagina uit sterk gestileerde vormen met een strakke belijning op een crèmekleurige achtergrond die hooguit als suggerering van een omgeving wat pastelkleurige verkleuringen bevat. Enkele zeer gedetailleerde pentekeningetjes vallen pas later op. Het boek vertelt over Kleine Beer, die na de dood van zijn opa op zoek gaat naar de berenhemel waar iedereen gelukkig is. Alleen wil niemand hem opeten, dus kan hij er niet komen. Door de goede afloop is het verhaaltje ook voor de wat kleinere kinderen geschikt, alleen kunnen die de vormgeving misschien nog wat minder waarderen.

Suggestions