De bewoners van een vissersdorpje in Newfoundland verzinnen een plan waarmee ze een dokter uit de grote stad over kunnen halen bij hen te komen werken
Titre
The grand seduction
Directeur
Don McKellar
Compositeur
Maxime Barzel Paul-Etienne Coté Francois-Pierre Lue
Acteur
Brendan Gleeson Taylor Kitsch
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
108 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels e.a. Remake van La grande séduction van Jean-François Pouliot uit 2003
EAN
8712609602791

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 35 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Canadese komedie van regisseur Don McKellar met Brendan Gleeson en Taylor Kitsch. Het pittoreske vissersdorpje Tickle Head in Newfoundland kampt met werkloosheid. Het maandelijks terugkerende beeld op straat is de lange rij van dorpsgenoten die hun uitkering ophalen bij de plaatselijke bank. Er dient zich een oplossing aan in de vorm van een chemisch bedrijf. Zij willen een nieuwe fabriek plaatsen in Tickle Head, mits het dorp voldoet aan bepaalde eisen, zoals het hebben van een reguliere huisarts. En dat is nu juist het probleem, want geen enkele huisarts heeft de behoefte om in Tickle Head te werken. De waarnemend burgemeester Murray French strikt uiteindelijk de stadse arts Paul Lewis. Murray start samen met alle dorpsgenoten een grootscheeps charmeoffensief om Paul over te halen in Tickle Head te blijven. Peter Bradshaw (The Guardian, 28-8-‘14) geeft 2 (van 4) sterren en vindt de film ‘gentle’ en ‘amiable but toothless’. Matthew Kassel (Observer, 28-5-‘14) geeft 2 1/2 ster (van 4)…Lire la suite

À propos de Don McKellar

Don McKellar est un acteur, réalisateur et scénariste canadien né le 17 août 1963 à Toronto (Canada).

Biographie

Filmographie

Comme acteur

  • 1989 : Roadkill : Russel, the Serial Killer
  • 1991 : Highway 61 : Pokey Jones
  • 1991 : The Adjuster : Tyler, the Young Censor
  • 1992 : Giant Steps : Real Estate Hucker
  • 1992 : Coleslaw Warehouse
  • 1993 : Thirty Two Short Films About Glenn Gould : Concert promoter
  • 1994 : Arrowhead : Ray Bud
  • 1994 : Exotica de Atom Egoyan : Thomas Pinto
  • 1994 : Camilla de Deepa Mehta: Garde de la sécurité
  • 1995 : When Night Is Falling de Patricia …En lire plus sur Wikipedia