Vijftien jaar geleden is Samantha op weg naar school ontvoerd. Nu ligt ze in een privéziekenhuis, waar dokter Green haar vertelt dat ze bewusteloos aan de kant van de weg is gevonden. Ze heeft alleen herinneringen aan een groot ondergronds doolhof, waar iemand haar dwong raadsels en puzzels op te lossen.
Titre
Into the labyrinth / regie Donaldo Carrisi ; scenario Donaldo Carrisi, gebaseerd op zijn gelijknamige roman
Directeur
Donato Carrisi
Acteur
Valentina Bellè Dustin Hoffman Toni Servillo
Titre uniforme
L'uomo del labirinto
Langue
Multilingue, Italien, Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, © 2021
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
125 min.
Note
Afwisselend Engels en Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8719372014028

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Psychologische thriller van Donato Carrisi (The girl in the fog) die zelf het scenario schreef op basis van zijn boek (2017). In de hoofdrollen Toni Servillo (Loro; Gomorrah) die ook de hoofdrol had in ‘The girl in the fog’, Dustin Hoffman en Valentina Bellè. Samantha is als dertienjarig meisje op weg naar school ontvoerd door iemand met een groot konijnenmasker. Vijftien jaar later ligt ze in een privéziekenhuis, waar dokter Green (Hoffman) haar vertelt dat ze bewusteloos aan de kant van de weg is gevonden. Ze heeft alleen herinneringen aan een groot ondergronds doolhof, waar iemand haar dwong raadsels en puzzels op te lossen en haar daarvoor beloonde of strafte. Samen met de dokter die als profiler werkt probeert Samantha haar herinneringen terug te krijgen en de ontvoerder te vinden. Tegelijkertijd wil ook privédetective Bruno Genko deze zaak oplossen. Hij heeft niet lang meer te leven en was destijds bij de politie verantwoordelijk voor Samantha’s zaak. Peter Bradshaw (theguardian…Lire la suite

À propos de Donato Carrisi

Donato Carrisi, né le 25 mars 1973 à Martina Franca, est un romancier, journaliste, dramaturge, réalisateur et scénariste italien, auteur de roman policier.

Biographie

Donato Carrisi est l’auteur d’une thèse sur Luigi Chiatti, un tueur en série italien.

Juriste de formation, spécialisé en criminologie et sciences du comportement, il délaisse la pratique du Droit en 1999 pour se tourner vers l’écriture de scénarios. Bien qu'il réside à Rome, il est aussi un collaborateur régulier du quotidien milanais Corriere della Sera.

Le Chuchoteur, son premier roman policier où apparaît l'experte dans les affaires d’enlèvement Mila Vasquez, vendu à plus de 200 000 exemplaires en Italie et traduit en France, est édité dans douze pays et remporte quatre prix littéraires, dont le prix SNCF du polar européen 2011 et le prix …En lire plus sur Wikipedia