Livre
Néerlandais

De troonopvolger

Donna Leon (auteur), Lilian Schreuder (traducteur)
Commissaris Brunetti onderzoekt waarom een vriend van zijn schoonvader een jongeman wil adopteren en krijgt te maken met een moord.
Titre
De troonopvolger
Auteur
Donna Leon
Traducteur
Lilian Schreuder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Unto us a son is given
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2022 | Autres éditions
320 p.
Date de sortie
02-06-2022
ISBN
9789403194714 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Venetiaanse commissario Guido Brunetti krijgt een niet alledaags verzoek van zijn schoonvader, Graaf Falier. Een oude vriend van de familie, Gonzola Rodriguez de Tejeda, wil een jongeman adopteren. De man in kwestie is echter al veertig jaar oud en Falier twijfelt over de goede bedoelingen van de man. Maar Gonzola is verliefd en wil zijn bezittingen aan zijn jonge vriend nalaten in geval van overlijden. En dat is een niet mis te verstane grote erfenis. Brunetti gaat op onderzoek uit en dan overlijdt Gonzola plotseling. Een natuurlijke dood? Leuk gegeven maar het boek mist tempo en spanning, is wat langdradig. Het plot is voorspelbaar, maar heeft toch een venijnige draai aan het eind. Voor liefhebbers van Italië prettig om te lezen, veel cultuur en uitgebreide beschrijvingen van ieder genuttigd maal. Het 28-ste deel van de serie over commissario Brunetti van de Amerikaanse schrijfster (1942), die lang in Venetië woonde. In veel talen vertaald.

À propos de Donna Leon

Donna Leon (/ˈdɒnə ˈliːɒn/), née le 28 septembre 1942 à Montclair, New Jersey, est une romancière américaine.

Biographie

Donna Leon est élevée dans une famille catholique proche du parti démocrate. Ses grands-parents paternels étaient espagnols et ses grands-parents maternels irlandais et allemands. Elle grandit à Bloomfield, dans le New Jersey. Ses parents mettent fortement l'accent sur l'éducation de leur fille. Mais, comme les héros de ses livres Guido Brunetti, Paola Falier et leurs enfants Raffaele et Chiara, qui « forment une sorte de famille idéale », Donna Leon se rappelle avoir été élevée dans une famille « très heureuse ».

Elle soutient une thèse sur Jane Austen. D'après le Guardian : « Donna Leon enseignait en Iran et terminait une …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions