Livre
Néerlandais

Mijn woordenschat

Dorothée De Monfreid (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Beeldwoordenboek met zeshonderd woorden uit de belevingswereld van peuters en kleuters, gegroepeerd rond zes thema's. Prentenboek met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Mijn woordenschat / tek. van Dorothée de Monfreid
Dessinateur
Dorothée De Monfreid
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Mon toutimagier
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2003
135 p. : ill.
ISBN
90-443-0780-0
Placing suggestion
Nederlands 844 (SISO) Taal (ZIZO) Taal (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De zeshonderd woorden in een kleine letter zijn gerangschikt rondom zes thema’s die door een van een pictogram voorzien tabblad worden aangeduid: jij, thuis, eten, buiten, dieren en verzamelingen. Dit laatste lijkt gekozen om er de kleuren, vormen, de materialen met hun eigenschappen en de cijfers in te kunnen behandelen. Er zijn vele subthema’s die als een woordveld bij de hoofdthema’s horen. 'Thuis' heeft woorden over de huisinventaris en over keuken-, kook- en schoonmaakspullen. De illustraties zijn kleurig en realistisch. De grotere platen beslaan een dubbele pagina (soms met nog een halve tussenpagina die het beeld verandert b.v. van de buitenkant van een huis naar de binnenkant), maar er zijn ook pagina's met veel kleinere tekeningen als opsomming. Alle mensen hebben guitig-verbaasde dropogen. Dit handzame boek heeft een spiraalbinding en een dikke afwasbare kaft. De pagina’s voelen als kunststof aan. Het lijkt bestand tegen frequent gebruik en smoezelige handjes. Er bestaan vee…Lire la suite

À propos de Dorothée De Monfreid

Dorothée de Monfreid est une dessinatrice et écrivaine française, née le 3 mai 1973 à Paris.

Elle est notamment l'auteure de la bande dessinée Ada et Rosie, initialement publiée dans le quotidien Libération, l'illustratrice de la série Les P'tits philosophes, publiée dans Pomme d'Api et l'auteure de la série de livres pour enfants Les Toutous.

Biographie

Diplômée de l'École nationale supérieure des arts décoratifs de Paris, elle a d’abord travaillé comme graphiste avant de se lancer dans l’écriture et le dessin. Sa rencontre avec Grégoire Solotareff, éditeur à L'École des loisirs, la conduit à publier en 1999 Le chien du lapin, son premier livre pour enfants, dans la collection Loulou & Cie.

Depuis, elle a écrit et illustré une cinquantaine d’ouvrages pour la jeunesse, …En lire plus sur Wikipedia