Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Twee vriendinnen zijn in hun tienerjaren betrokken geweest bij de moord op hun geschiedenisleraar; twintig jaar later kijken ze heel verschillend terug op hun leven.
Titre
Begraven schaamte
Auteur
Dorothy Koomson
Traducteur
Mariëlla Snel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The ice cream girls
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2011
400 p.
ISBN
9789044330717 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Begraven schaamte van Dorothy Koomson is een adembenemend verhaal over twee smoorverliefde pubers die veel te vroeg vrouw werden door hun dramatisch lot. Serena Gorringe, een frivole vijftienjarige studente wordt tot over haar oren verliefd op Marcus Halnsley, een van haar leraren in de middelbare school. Wanneer deze gevoelens wederzijds blijken, zijn beide partijen ervan overtuigd dat het hier om meer gaat dan een eenvoudige kalverliefde. Hun, uiteraard geheime, relatie loopt echter niet van een leien dakje. Al snel laat Marcus zijn ware aard zien, maar Serena is intussen zo obsessief bezeten door haar vurige liefde voor de man dat ze zijn fouten vergeeft en zijn gebreken er vanzelfsprekend bijneemt. Zelfs wanneer Marcus de vijftienjarige Poppy Carlisle ook het hoofd op hol weet te brengen, blijft Serena zweren bij haar liefde voor de man van haar dromen.
Marcus laat beide meisjes vreselijke, mensonterende dingen doen en behandelt hen gewelddadig en monsterlijk. Op een a…Lire la suite
Serena, moeder van twee kinderen, is dolgelukkig als haar man haar voor de tweede maal ten huwelijk vraagt. Maar altijd blijft op de achtergrond de angst dat haar grote geheim uitkomt en dat haar leven hierdoor verwoest zal worden. Als een leeftijdgenote - en zoals later blijkt - een lotgenote na twintig jaar weer op haar pad komt, breken er nog moeilijker tijden aan. Tegelijk moet nu eindelijk de (verlossende) waarheid aan het licht komen. Van deze schrijfster verschenen in het Nederlands al drie romans. Dit spannende en goed vertaalde verhaal heeft qua sfeer wel wat weg van de boeken van Joy Fielding. De roman leest vlot weg, al zijn in het begin de sprongen in tijd en personen wat verwarrend, maar de verhoudingen worden gaandeweg duidelijk. Deze 'chicklit noir', zoals de uitgever het noemt, zal inderdaad vooral vrouwelijke lezers aanspreken. Een aanwinst in het lichtere thrillergenre. Kleine druk.