Tiener Todd woont op een planeet waar iedereen elkaars gedachten kan horen. Het is een constant lawaai. Wanneer Todd het meisje Viola redt dat met een klein ruimteschip op de planeet is neergestort moeten ze samen vluchten.
Titre
Chaos walking
Directeur
Doug Liman
Antécédent bibliographique
Patrick Ness
Acteur
Tom Holland 1996- Daisy Ridley Demián Bichir
Langue
Anglais
Éditeur
Belga Home Video, © 2021 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2021
Durée
ca. 105 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden Gebaseerd op The Knife of Never Letting Go, het eerste boek uit de Chaos Walking-trilogie van Patrick Ness
EAN
5412370803702

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sciencefictiondrama van Doug Liman (Edge of tomorrow; The Bourne identity) met Tom Holland (Spider-man: far from home), Daisy Ridley (Ophelia; Star wars 7, 8, 9) en Mads Mikkelsen. Het verhaal is gebaseerd op het eerste deel van de trilogie van Patrick Ness, vertaald als ‘Het mes dat niet wijkt’. In 2258 is tiener Todd de enige jongen in het dorp Prentisstown op een door mensen gekoloniseerde verre planeet, waar alle mannen en ook dieren elkaars gedachten kunnen horen. Alle vrouwen zijn gedood in de oorlog tegen de mensachtige wezens die op de planeet wonen. Dan ontmoet Todd in het moeras het meisje Viola, de enige overlevende van een klein verkenningsruimteschip dat is neergestort op de planeet. Tot zijn verbazing kan hij haar gedachten niet horen. Samen moeten ze vluchten en ontdekken een duister geheim. De recensenten geven 2 of 3 sterren. Dana Linssen (NRC 22-6-‘21 ): ‘(…) Het is allemaal even voorspelbaar, verwarrend en verwoed ambitieus. (…) Mislukt en innovatief tegelijkertijd…Lire la suite

À propos de Doug Liman

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Doug Liman est un producteur, réalisateur et directeur de la photographie américain, né le 24 juillet 1965 à New York (États-Unis).

Biographie

Jeunesse et formation

Douglas Eric Liman naît à New York le 24 juillet 1965. Dès l'âge de sept ans, il réalise des courts métrages.

En même temps que ses études secondaires, Doug Liman fréquente le Centre international de la photographie de New York, puis entre à l'Université Brown de Providence. Il s'inscrit ensuite à l'École de Cinéma et de Télévision de l'Université de Californie du Sud. Il y signe son premier long-métrage en 1994, Getting in, avec notamment Matthew Perry, Andrew McCarthy et Christine Baranski.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions