Livre
Néerlandais

Aan het einde van de wereld

Douglas Kennedy (auteur), Erica Van Rijsewijk (traducteur)
Een jonge vrouw die al het nodige heeft meegemaakt, trekt zich na een groot verlies terug uit de wereld.
Sujet
Vrouwen
Titre
Aan het einde van de wereld
Auteur
Douglas Kennedy
Traducteur
Erica Van Rijsewijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Leaving the world
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2010
508 p.
ISBN
9789022552629 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Douglas Kennedy is een veelzijdig schrijver en journalist, maar vooral een rasechte verteller. Met een tiental romans die in vijftien talen werden vertaald, heeft hij dan ook een trouwe schare fans achter zich. Gevraagd naar de reden voor hun ongeduldige uitkijken naar Kennedy’s nieuwste worp, zullen zij allen steevast hetzelfde antwoord geven: zijn boeken zijn niet neer te leggen. Aan het einde van de wereld vormt hierop geen uitzondering: de lotgevallen van Jane Howard zullen lezers die houden van een meeslepende mix van drama, tragedie en romantiek met een vleugje spanning op hun wenken bedienen.
Het verhaal van Jane begint op haar dertiende verjaardag, wanneer ze, zoals zo vaak, getuige is van een heftige ruzie tussen haar ouders. De dag nadien trekt haar vader voorgoed het huis uit en op een paar beleefde antwoordbriefjes na, hoort ze niets meer van hem. Janes moeder blijft er tot op haar sterfbed van overtuigd dat een opmerking van haar dochter de man ertoe heeft aan…Lire la suite
Het zit Jane, de hoofdpersoon, al van jongs af aan niet mee. Na een niet zo makkelijke jeugd (weggelopen vader, depressieve moeder, voortdurend geldgebrek) volgt weliswaar een succesvolle studie aan de universiteit van Harvard, maar die gaat vergezeld van een geheime, tragisch aflopende affaire met een hoogleraar. Een snelle carrière bij een hedgefonds wordt door haar vader getorpedeerd, haar leven als universiteitsdocente in een klein stadje loopt uit in een grote persoonlijke tragedie. Ze besluit om zich uit de wereld terug te trekken, verbreekt alle contacten en vestigt zich in een klein Canadees stadje waar ze rouwt en in de bibliotheek gaat werken. Dit anonieme leven eindigt als ze betrokken raakt bij de zaak rond een kindermoordenaar. De aanloop is nogal lang, daarna sleept het verhaal je mee, het is aangrijpend en met inlevingsvermogen geschreven. De opeenstapeling van toevalligheden is wel een minpunt, maar dat maakt voor het leesplezier niet veel uit. De Amerikaanse auteur (1…Lire la suite

À propos de Douglas Kennedy

Douglas Kennedy, né le 1er janvier 1955 à New York, est un écrivain américain qui décrit de manière très acerbe certains aspects des États-Unis d'Amérique. Il dénonce notamment leur puritanisme religieux.

Biographie

Douglas Kennedy grandit dans le quartier aisé de l’Upper West Side, fils d'un père courtier en bourse et d'une mère assistante de production à la chaine de télévision NBC. Il étudie à la Collegiate School (le plus vieux lycée de New York) et au Bowdoin College dans l’État du Maine, avant de partir un an au Trinity College de Dublin en 1974. De retour à New York, il devient régisseur dans des théâtres de Broadway. En mars 1977, entre deux productions, il décide de partir à Dublin pour rendre visite à des amis. Il restera en Europe.

À Dublin, il devient cofondateur d’une compagnie de théâtre. Il rejoint en…En lire plus sur Wikipedia