Livre
Néerlandais

Aan de andere kant van de heuvels van Horus

Dr. Seuss (auteur), Bette Westera (traducteur)

Aan de andere kant van de heuvels van Horus

Public cible:
6-8 ans et plus
Een klein wezentje woont blijmoedig in de Heuvels van Horus. Tot hem de ene na de andere pech overkomt en hij besluit weg te vluchten. Maar is dat de oplossing van zijn problemen? Rijmvertelling, voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Aan de andere kant van de heuvels van Horus
Auteur
Dr. Seuss
Traducteur
Bette Westera
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I had trouble in getting to Solla Sollew
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2015
[72] p. : ill.
ISBN
9789025761417 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een klein, wat rafelig wezentje woont blijmoedig in de Heuvels van Horus. Tot hem de ene na de andere pech overkomt en hij besluit weg te vluchten. Helaas blijkt het gedroomde ideale land vol voetangels en klemmen en komt hij van de regen in de drup. Misschien was het toch zo gek nog niet op het oude plekje. De moraal van het grappige, in rijm gevatte verhaal is, dat je wel voor (persoonlijke) problemen kunt vluchten, maar dat je beter de confrontatie kunt aangaan. Het boek leent zich uitstekend om te worden voorgelezen door het plezierige ritme van de zinnen en de geweldige vertaalvondsten van Bette Westera. De kolderieke, weliswaar wat flets gekleurde tekeningen werken zeker mee om dit uit 1965 stammende verhaal weer met plezier te lezen. Jammer dat de omslagtekening wat flets is, daar een wat pittiger kleurstelling wat pakkender zou zijn. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aan de andere kant van de Heuvels van Horus

De ik-figuur, die eruit ziet als een Fnuik uit een ander boek van Dr. Seuss, begint met te zeggen: Ooit was ik jong in de Heuvels van Horus, jong en nog zeer onbezorgd van natuur. Ik kende geen zorgen, ik kende geen sores ... Maar alles verandert met een steen, hij struikelt, valt en breekt zijn staartbeen. Hij besluit voortaan goed voor zich uit te kijken. Maar dan bijt een groenkoppige Roodborstklaveet hem in zijn gehavende staart. Dus nu moet hij voor- en achterom kijken. Dat is echter nog niet genoeg, er komt ook gevaar van beneden en van boven. Het wordt een stapel van gevaren en dat wordt hem te veel. Plots komen de Knobbelkameel met de Wobbelkoetsier voorbij en die laatste zegt: Ik reis naar Plutopia aan de andere kant van de Ruzzelrivier. Daar heb je geen sores, daar heb je geen zorgen. Het gras is er groen en de lucht is er blauw ... Dus kruipt hij mee op de wagen en in een dolkomische tocht komt de ik-figuur van de ene tegenslag in de andere terecht. Tot hij ten einde raa…Lire la suite

À propos de Dr. Seuss

Theodor Seuss Geisel, dit Dr. Seuss, est un auteur pour enfants, caricaturiste politique et animateur américain, né le 2 mars 1904 et mort le 24 septembre 1991. Il est surtout connu pour son travail d’écriture et d’illustration de plus de 60 livres sous le pseudonyme de Docteur Seuss. Son travail comprend de nombreux livres pour enfants parmi les plus populaires de tous les temps, vendus à plus de 600 millions d'exemplaires et traduits dans plus de 20 langues au moment de son décès.

Geisel a adopté le nom de Dr. Seuss alors qu'il était étudiant de premier cycle au Dartmouth College et a continué de l'utiliser comme étudiant de troisième cycle au Lincoln College d'Oxford. Il quitte Oxford en 1927 pour commencer sa carrière en tant qu'illustrateur et dessinateur pour Vanity F…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions