Livre
Néerlandais

De kat met de hoed komt terug

Dr. Seuss (auteur), Bette Westera (traducteur)
De Kat met de Hoed maakt vlekken in huis; om de vlekken op te ruimen haalt hij uit zijn hoed een Hoedenpoes. Verhaal op rijm. Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI 5, AVI E4
Titre
De kat met de hoed komt terug
Auteur
Dr. Seuss
Traducteur
Bette Westera
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The cat in the hat comes back
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2011 | Autres éditions
[63] p. : ill.
ISBN
9789025739935 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Al decennia lang leren Amerikaanse kinderen lezen met de boeken van Dr. Seuss (voluit Theodoor Seuss Geisel, 1904-1991). Van zijn boeken gingen miljoenen exemplaren over de toonbank en ze werden vertaald in meer dan twintig talen. Zijn bekendste boek is ongetwijfeld Cat in the Hat (1957). Daarin rijmde (en tekende) hij met slechts 223 basiswoorden een absurd verhaal over twee kinderen die zich vervelen tot ze bezoek krijgen van de beruchte kat met de hoed die hun hele huis overhoop haalt. Het boek was zo'n succes omdat het leren lezen tot iets prettigs maakte. Het was zonder meer een verademing tussen de oersaaie boekjes voor beginnende lezers in die jaren.

Pas begin jaren '70 verschenen er enkele titels van Dr. Seuss in het Nederlands, maar zonder veel succes. Nu is er dus een nieuwe Nederlandse uitgave van De kat met de hoed komt terug, het vervolg op Dr. Seuss zijn grootste bestseller. Terwijl hun moeder naar de stad is, keert de gekke kat terug. Ze stormt meteen het huis in…Lire la suite
In een serie 'Zelfleesboeken' van de Kat met de Hoed een boek dat gericht is kinderen die een tot twee jaar leesonderwijs achter de rug hebben. Wanneer twee kinderen sneeuw ruimen, komt de Kat met de Hoed weer langs die een bad komt nemen. Hij maakt overal vlekken, die niet meer weg te krijgen zijn. Als hulp haalt hij uit zijn hoed Hoedenpoes A, die uit zijn hoed Hoedenpoes B te voorschijn laat komen. Wanneer ten slotte Hoedenpoes Z verschijnt, verdwijnen de vlekken. Steeds over twee pagina's staat een pentekening, die een karikaturale indruk geeft. De tekeningen zijn gedrukt in drie kleuren (rood, blauw en zwart). De teksten staan in de tekeningen en hebben een eenvoudige rijmvorm, aabbcc, waarbij het aantal en de lengte van de zinnen wisselend zijn. Het is opvallend dat slechts een van de kinderen een naam heeft (Saar), omdat het begin van het verhaal vanuit het ik-perspectief geschreven is. Een aardig verhaal dat goed zelf te lezen is door beginnende lezers vanaf ca. 7 jaar.

À propos de Dr. Seuss

Theodor Seuss Geisel, dit Dr. Seuss, est un auteur pour enfants, caricaturiste politique et animateur américain, né le 2 mars 1904 et mort le 24 septembre 1991. Il est surtout connu pour son travail d’écriture et d’illustration de plus de 60 livres sous le pseudonyme de Docteur Seuss. Son travail comprend de nombreux livres pour enfants parmi les plus populaires de tous les temps, vendus à plus de 600 millions d'exemplaires et traduits dans plus de 20 langues au moment de son décès.

Geisel a adopté le nom de Dr. Seuss alors qu'il était étudiant de premier cycle au Dartmouth College et a continué de l'utiliser comme étudiant de troisième cycle au Lincoln College d'Oxford. Il quitte Oxford en 1927 pour commencer sa carrière en tant qu'illustrateur et dessinateur pour Vanity F…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions