Livre
Néerlandais

Gefeliciteerd, vandaag is jouw dag!

Autre titre 'Op de wonderlijkste plaatsen'

Dr. Seuss (auteur), Bette Westera (traducteur)

Gefeliciteerd, vandaag is jouw dag!

Autre titre 'Op de wonderlijkste plaatsen'

Public cible:
3-5 ans et plus
Een mannetje ontdekt dat je in het leven altijd alle kanten op kunt; welke je ook kiest, er volgt altijd een oplossing voor je probleem. Prentenboek met fantasievolle tekeningen in zachte kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Fantaseren
Titre
Gefeliciteerd, vandaag is jouw dag!
Autre titre
'Op de wonderlijkste plaatsen'
Auteur
Dr. Seuss
Traducteur
Bette Westera
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Oh, the places you'll go!
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2014 | Autres éditions
52 p. : ill.
ISBN
9789025759155 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een mannetje gekleed in een gele hansop en dito muts besluit aan een nieuwe fase in het leven te beginnen door gewoon de ene voet voor de andere te zetten en zijn neus achterna te gaan. Tijdens de tocht beseft hij dat je zomaar overal heen kunt gaan, naar links, naar rechts, naar boven, naar beneden, ergens dwars doorheen. Gewoon doen wat je uitkomt. En als het tegenzit kom je voor bijna 100% zeker er weer uit. Een fantasierijk boek, met illustraties in zachte kleuren. Per twee pagina's belandt het mannetje in een andere situatie en omgeving. De gebruikte kleuren geven het gevoel op dat moment duidelijk aan. Hierdoor komt het voor dat bv. het gras niet groen is en water niet blauw. De tekst is op rijm en voor jonge kinderen is hier en daar uitleg nodig van hetgeen wordt bedoeld, of van fantasiewoorden die zijn gebruikt. Na ruim dertig jaar nog steeds een bruikbaar boek. Eerder verschenen onder de titel 'Op de wonderlijkste plaatsen'*. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Gefeliciteerd, vandaag is jouw dag!

Gefeliciteerd!

Vandaag is jouw dag.

Doe ermee wat je wilt.

Alles kan, alles mag!Zo begint dit knotsgekke boekje van de alombekende Dr.Seuss over keuzes maken. Op pad gaan, de wereld verkennen en van alles ontdekken is de boodschap, in plaats van te zitten wachten, want ‘da’s  niks voor jou’, weet de verteller. Dat brengt ons meteen bij het bizarre vertelstandpunt. Het boekje vertelt in de jij-vorm. Je wordt als lezer heel direct aangesproken en het lijkt alsof de schrijver je heel goed kent. Je wordt aangemoedigd om steeds verder te gaan. Zo kom je op de vreemdste plaatsten, dwaal je door bijzondere werelden en ontmoet je bizarre wezens. Je overwint werkelijk alles en geraakt er dan wel. Heerlijk absurd, maar tegelijk zeer wijs, want net zoals het fanatasierijke verhaal is ook het leven onvoorspelbaar en zit het vol grillige wendingen en verrassingen als je er maar voor openstaat. Voor iedereen die een nieuwe fase in zijn leven in…Lire la suite

À propos de Dr. Seuss

Theodor Seuss Geisel, dit Dr. Seuss, est un auteur pour enfants, caricaturiste politique et animateur américain, né le 2 mars 1904 et mort le 24 septembre 1991. Il est surtout connu pour son travail d’écriture et d’illustration de plus de 60 livres sous le pseudonyme de Docteur Seuss. Son travail comprend de nombreux livres pour enfants parmi les plus populaires de tous les temps, vendus à plus de 600 millions d'exemplaires et traduits dans plus de 20 langues au moment de son décès.

Geisel a adopté le nom de Dr. Seuss alors qu'il était étudiant de premier cycle au Dartmouth College et a continué de l'utiliser comme étudiant de troisième cycle au Lincoln College d'Oxford. Il quitte Oxford en 1927 pour commencer sa carrière en tant qu'illustrateur et dessinateur pour Vanity F…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions